Last news in Fakti

22 Февруари, 2023 13:28 750 2

Стивън Спилбърг получи награда за цялостно творчество на Берлинале (ВИДЕО)

  • стивън спилбърг-
  • режисьор-
  • награда за цялостно творчество-
  • берлинале-
  • филмов фестивал-
  • берлин-
  • боно

Боно връчи на Спилбърг престижното отличие

Стивън Спилбърг получи награда за цялостно творчество на Берлинале (ВИДЕО) - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Фронтменът на групата "U2" Боно изненадващо се появи на Международния филмов фестивал в Берлин, за да връчи специално отличие за цялостен принос на режисьора Стивън Спилбърг, предадоха ДПА и Ройтерс, цитирани от БТА.

Певецът представи Спилбърг като "една от най-големите клечки в Холивуд", докато връчваше почетната награда "Златна мечка".

Членовете на ирландската рок група присъстваха на Международния филмов фестивал в Берлин за премиерата на документалния филм "Целуни бъдещето" ("Kiss The Future"), в който участват Боно, Едж и Адам Клейтън. Бандата, която наскоро обяви нови концерти в Лас Вегас през 2023 г., направи специално шоу преди прожекцията, а след това към тях се присъедини и актьорът Мат Деймън.

Докато връчваше наградата на знаменития режисьор, Боно каза на публиката, че Спилбърг "не е от този свят". "Той всъщност не е знаменитост, нали? Слава Богу, че е така", заяви той, цитиран от американски издания, присъствали на събитието.

"Знаем, че той е една от най-големите клечки в Холивуд, но имаме чувството, че мястото му не е там и сме малко облекчени... Тази вечер давате "Златна мечка" на Стивън Спилбърг по правилните причини. Но цялостният му принос не е само неговата работа. А неговият истински живот, неговото истинско семейство", добави Боно.

Сред носителите на почетна "Златна мечка" са Дъстин Хофман, Кърк Дъглъс, Мерил Стрийп.

Спилбърг, който е на 76 години, е известен с холивудските блокбастъри като "Извънземното", "Индиана Джоунс", "Джурасик парк", "Челюсти".

Най-новият му филм "Семейство Фейбълман" разказва историята за неговото детството и първата му среща с киното в следвоенна Америка.

Стивън Спилбърг получи награда за цялостно творчество на Берлинале (ВИДЕО)

Продукцията, в която участват Пол Дейно и Мишел Уилямс, вече получи голямо одобрение от критиката. Беше отличен на наградите "Златен глобус" през 2023 г.

"Семейство Фейбълман" е номиниран за седем награди "Оскар", включително и в категорията за най-добър филм. Церемонията на американската киноакадемия ще бъде през март.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пошлост Сър

    4 0 Отговор
    Пълни боклуци!
  • 2 Тото 1 и Тото 2

    0 0 Отговор
    Преди време у нас , най-канен за раздавач на награди беше една Мутра с прякор Тиква от Банкя , но му мина времето и славата нещо ! Язък !