Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 11:57 765 1

Авторски моноспектакъл на Димитър Живков излиза като роман

  • моноспектакъл-
  • димитър живков-
  • живак-
  • роман-
  • книга

"Живак" ще бъде роман, разказващ за бизнесмена Здравко Димитров, който се готви за най-важната вечер в живота си

След 10 години и 250 представления на сцената моноспектакълът на актьора Димитър Живков „Живак“ излиза като роман чрез издателство „Сиела“. Премиерата на книгата ще бъде на 20 март от 19.30 ч. в столичния Сити Марк арт център, съобщава актьорът и вдъхновен хроникьор на новия Северозапад в своя профил във Фейсбук, пише в. Сега.

„250 представления са зад гърба ни, 250 вълнуващи срещи с нейно величество публиката. Какво следва? Следва представлението "Живак" да продължи своя сценичен живот, но нещо любопитно излезе от неговото 10-годишно присъствие. Скъпи приятели, с огромно вълнение искам да ви представя "Живак. Романът", обявява авторът.

Разширен и допълнен, разказът за историята на Здравко ще срещне читателите с любими образи и ще ни запознае с някои нови, издава Митко Живков-Живака. Корицата е дело на художника Дамян Дамянов.

„Две благодарности още в началото - на Димитър Живков за таланта и отдадеността му, и на Десислава Мирчева, че преди 10 години ме заведе на "Живак", след което вече за мен друга пиеса нямаше. Години мечтая за тази книга и тя е вече почти готова! Към средата на следващия месец обичаната пиеса "Живак"…(аз лично съм я гледал над десет пъти!) получава своето литературно преображение в "Живак. Романът", пише в социалната мрежа издателят Христо Блажев. И предупреждава, че книгата е „изпълнена с обилно количество колоритен северозападен диалект“.

Според сюжета едрият бизнесмен Здравко Димитров се готви за най-важната вечер в живота си. Фирмата му като октопод е простряла пипалата си навсякъде, а безмилостните му действия са го изстреляли на върха на пирамидата от власт и богатство. В следващите минути предстои триумфално да заяви успеха си над всички в реч пред своите служители и партньори. Но речта събужда нещо в него. От огледалото наблизо се дочува глас, появява се лице и Димитров преживява необичайна среща, която го предизвиква да се потопи в миналото си. Там, където безчувственият сега бизнесмен е живял бурно и истински. Там, където е говорил неспирно на колоритен северозападен диалект, не се е давал на никого, обърнал е казармата с главата надолу и най-важното – където любовта като гръм е поразила сърцето му.

„Живак. Романът“ е шеметно забавна история за невероятните подвизи на един непокорен младеж, който се не спира пред нищо, за трагикомичните и безкрайно забавни порядки на неподражаемия Северозапад, за това как тези чепати хора поддържат истинския български дух – груб, но справедлив, казва издателят.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    1 0 Отговор
    Още един сценарий откъснат от реалността - никой не му дреме за "проблемите" на богатите. Защо се чудят че никой не ходил на театър или кино? Как очакват обикновения човек да влезе там, като сценариите все се отнасят за дребнави аристократи които живеят в друг свят?