Last news in Fakti

10 Март, 2023 12:55, обновена 11 Март, 2023 16:04 2 140 10

Българската рок група Black Rose с премиера на новото си ВИДЕО

  • блек роуз-
  • black rose-
  • рок група-
  • премиера

"Целта ни е малко по малко да имунизираме хората срещу чалга-културата." споделят музикантите

Вижте каква е историята на групата:

През 1991 г. в Благоевград няколко приятели, влюбени в рокендрола и здравия ритъм, създадохме група БЛЕК РОУЗ. След няколко месеца записахме първата си песен „Черна роза“. Свирехме основно авторска музика и взехме участие на множество фестивали в зората на Прехода. След един успешен албум през 1996 г. („Свят на порока“) и редица персонални промени в състава, през 1998 г. основният дотогава мъжки вокал предаде щафетата на Елица Ирибозова, която пее с групата до днес. Първото десетилетие на новия век протече с бавни темпове за творчеството на бандата, но след 2014 г. се върнахме към първоначалните си идеи за създаване на качествен български рок и дадохме нов старт на нашата авторска музика. През 2015 г. записахме втори албум, символично наречен „Да, сега е време“, а през 2022 г. събрахме още 6 песни в EP „Дай ми знак“. В момента работим по следващия си проект, който разбира се, отново ще бъде изцяло на български език.

Защо на български? Защото го можем. Не е лесно, да, оказва се. Английският е лесен - с неговите широки гласни и краткосрични думи. Но енергията е съвсем друга, когато я предаваш на родния си език. А българският е звучен, цветен, интересен, твърд, но и много нежен, когато усетиш мелодията в думите. И защото песните на български се запяват още с първото чуване от публиката - тя те разбира, поема ритъма и емоцията мигновено, мултиплицира я и връща като бумеранг – и тогава става истинската магия.

Какво ни мотивира да го правим? Вътрешното усещане, че това е наше призвание и удовлетворението след всеки концерт, искрите в очите на хората, когато ни поздравяват, или вдъхновението, което неочаквано предизвикваме у някого. Времето показа, че любовта ни към музиката е хронична, неизлечима. Не е нужно да търсим мотив – нуждата да създаваме музика идва дълбоко отвътре и е по-силна от всички трудности по пътя ни дотук.

Целта ни не е да оставяме някакви особени следи - ние сме рокендрол банда и ще продължаваме да правим музика, както досега. Ако това се харесва, впечатлява или вдъхновява хората – чудесно, значи малко по малко ги имунизираме срещу чалга-културата. Това е посланието, което отправяме и с песните си – да се обърнем към изконните човешки ценности и да намалим фалша, лицемерието, злобата и надменността, защото отвътре всички сме еднакви!

Донякъде с тази цел преди 5 години създадохме и един уникален клуб в Благоевград, на чиято сцена се провеждат най-различни културни събития, които от една страна дават шанс на всички артисти, поети и музиканти да покажат таланта си пред публика, а от друга – самата публика да се срещне с изключителни творци, които няма да намери в масовия мейнстрийм.

Съставът на групата в момента е:

Елица Ирибозова (вокал)

Емил Ирибозов (соло-китара)

Калоян Мишев (бас)

Кирил Начев (ритъм-китара)

Бисер Младенов (барабани)

Интересното е, че групата събира Емил и Елица в едно семейство, но ние обичаме да се шегуваме, че семейните отношения са до вратата на репетиционната, а в самата зала всички сме просто банда приятели, свирещи рок.

Групата кани всички на една специална вечер днес, на 10-ти март от 22 часа в Swingin' Hall на премиерата на най-новия клип на BLACK ROSE (стил рок, хард-рок, блус) на песента "Аз и ти". Освен бандата в пълен състав (Емил Ирибозов "Ханс" - китара, Ели Ирибозова - вокал, Калоян Мишев - бас, Кирил Начев - ритъм китара и Бисер Младенов - барабани), на събитието ще присъстват режисьора на клипа Борислав Костов с актьорите от снимачния екип.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Опааа

    13 7 Отговор
    Простотия! 🤦‍♂️ Тия някой ги е излъгал,че могат да пеят и свирят! Плагиатори!

    Коментиран от #6

  • 3 гост

    9 6 Отговор
    Е задължително ще го местя
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ГУМЕН КРАДЕВ

    6 4 Отговор
    Бляк ама сабат , или метъл !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Соваж бейби

    2 2 Отговор
    Ами само мога да ги посъветвам да си потърсят работа.Защото не могат да пеят ,супер кофти видео ,текст,мелодия....в тоалетната и обилно водна струя с препарати и збогом на тея
  • 10 бай Даньо

    1 1 Отговор
    А на мен ми хареса чисто АС/ДС . Лошото са че извън времето това би звучало актуално 70-те