Last news in Fakti

3 Май, 2023 13:45 882 3

Най-голямата изложба с творби на Вермеер е в Амстердам (ВИДЕО)

  • изложба-
  • йоханес вермеер-
  • картини-
  • амстердам

Изложбата включва 28 творби на холандския майстор от 17-ти век

Най-голямата изложба с творби на Вермеер е в Амстердам (ВИДЕО) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двадесет и осем картини на Йоханес Вермеер бяха изложени в Амстердам. Това е най-голямата изложба на творби на холандския майстор от 17-ти век, известен със своя опит в изобразяването на битови сцени.

Изложбата събира половината от всички творби, които се смята, че художникът някога е нарисувал. Творбите са събрани от изложбени зали и музеи в Германия, Франция, Япония, Шотландия, Ирландия, Англия и Съединените щати.

Наред с известни творби като „Момиче с перлена обица“ и „Доярката“, експозицията включва две известни картини на Вермеер на открито, няколко големи платна и поредица от негови изображения на жени, пише NOVA.

„Това, което е доста поразително, когато погледнете Вермеер, е, че в неговите картини главните герои са предимно жени“, каза кураторът Питер Рулофс, отбелязвайки, че художникът е имал седем дъщери.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 студентка по журналистика

    1 4 Отговор
    Този Вермеер тиктокър ли е? Не го намирам.

    Коментиран от #2

  • 2 Соваж бейби

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "студентка по журналистика":

    В такива платформи като твоята трудно ще намериш интересни неща !Прочети някой книга ,влез в галерия няма да се разболееш нито ще те заболи ,дай си почивка от тези фейсбуци и тик тоци .
    След като е бил почти забравен за близо век Вермеер отново е преоткрит в средата на деветнадесети век. Сега той е признат, заедно с Рембранд за един от най-великите художници на холандския Златен век.
    Творбите му се отличават със светъл колорит с пристрастие към ултрамарин и жълто, майсторство в третирането на светлината и идеална композиция създаваща впечатление за покой в ​​един съвършен свят.

    Коментиран от #3

  • 3 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Соваж бейби":

    прочетох статията и тъкмо слизам надолу да пиша коментар..и попадам на теб. Е нее, обра точките, поне моите..