Last news in Fakti

24 Май, 2023 09:29 783 0

“Театърът на твоята история" с последно представление за сезона

  • театър-
  • playback-
  • цвета балийска

Пространство за споделяне, свързване, забавление и нова гледна точка към живота

“Театърът на твоята история" с последно представление за сезона - 1

Сдружение “Творци” и Playback театър “Тук и Сега” представят последния си спектакъл за сезона - “Театърът на твоята история. Събитието ще се проведе в “Сатиричен театър" - Comedy Bar Happy Сатира на 06 юни, вторник, от 20 ч.

"Театърът на твоята история" предлага пространство за споделяне, свързване, забавление и нова гледна точка към живота. Представлява съ-творчество между публика и артисти, което никога не се повтаря.

Зрителите могат да изберат дали да бъдат само публика, да разкажат нещо кратко от място или да излязат на сцената и да разкажат личната си история. Актьорите ще изиграят обратно историите, които хората от публиката са споделили, придружени с музика на живо, специално за всяка история.

В ролята на Диригент ще видите Цвета Балийска, музикант ще бъде Константин Кучев. Актьорите са в състав: Цветина Матова, Пламен Петков, Димитър Касабов, Яница Станкева.

Билети може да закупите на касата на Сатиричен театър "Алеко Константинов" или онлайн.

“Театърът на твоята история" с последно представление за сезона

Playback театър „Тук и сега” е първата българска група член на International Playback Theatre Network с над над 400 представления в София и страната, с участия в множество фестивали, конференции и форуми.

Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно - диалогът, изиграването, музиката. Осъществява се от 5-8 човека екип - диригент, музикант(и), актьори. Това е преживяване, което не може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално. Със сигурност обаче има общи неща - споделянето на истории е вечният начин да учим за света, за себе си и за другите.

Корените на Playback театъра са в принципите и ценностите на психодрама метода - достойнство, среща, уважение, емпатия, креативност, спонтанност, толерантност, автентичност. Откритост и смелост за споделяне на чувствата и преживяванията си. Мотото на групата е “Когато се престрашиш да излезеш от зоната си на комфорт - тогава магията се случва”.

Този вид театър има своето характерно място сред останалите видове театрални представления. Това е едно различно преживяване, което дава възможност освен да се посмеем, но и да погледнем живота от друг ъгъл, да видим себе си, чувствата, мислите си пресъздадени креативно от актьорите на сцената.

Спонтанно създадената музика специално за всяка сцена е радост за сетивата и допълва магическото усещане от представлението в playback театъра, защото там главният герой не е на сцената, а в публиката.

Истинските истории, автентичните преживявания, искрените споделяния превръщат playback представлението в място за открит диалог, среща и разбиране на другата гледна точка.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА