Last news in Fakti

19 Юли, 2023 10:18 1 145 5

Дони и Нети в нов проект на великотърновския театър

  • дони и нети-
  • мюзикъл-
  • спектакъл-
  • великотърновски-
  • театър

Спектакълът представя различните лица на мюзикъла

„Вечерта на мюзикъла“ е най-новият проект на великотърновския музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“. Той е с участието на популярните поп изпълнители и артисти Дони и Нети. В спектакъла, чиято премиера бе вчера, се включват новосформираната джаз формация на театъра, неговият хор и оркестър, пише БНР.

Фрагменти от световноизвестни мюзикъли звучат в джаз аранжимент. Идеята е на великотърновския театър, а спектакълът представя различните лица на мюзикъла, разказаха артистите Добрин Векилов – Дони и Антоанета Добрева – Нети:

"Да се направи с джазбенд, с хор“. Чувайки определени песни от "Коса“, от "Уестсайдска история“ всеки от зрителите ще има връзка със самия себе си какъв спомен му носи този мюзикъл“.

За първи път в джаз вариант се изпълнява и дуетът на Дон Жуан и Церлина от операта "Дон Жуан“ на Моцарт. Във втората част на концерта са включени обичани песни на Фреди Меркюри, Елвис Пресли, Арета Франклин. Вечерта завърши с любимите хитове на Дони и Нети, които също звучаха в джаз аранжимент.

Директорът на великотърновския театър Васил Вълчев сподели:

"В случая използваме един по-нестандартен вариант с хора. Много се надявам както на търновската публика, така и на публиката в цяла България този концерт да им хареса“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сексуален Козирог

    11 3 Отговор
    Чудя се кой от двамата е по-неприятен? Съсухрения старец или жената с гласе на жабока Кермит????
  • 2 Грозен

    9 3 Отговор
    бездарен, нахален, нагъл, ниско-образован позьор - да ви имах умнокрасивия, жендърски, дрогиран "елит"
  • 3 плюс минус

    4 7 Отговор
    Странни и талантливи.
  • 4 Механик

    7 1 Отговор
    Дони и Нети ша правят ......ми Нети.
  • 5 Писклив

    3 0 Отговор
    Стига си слагал сам плюсчета е смешен нарцис, нема а станеш по-талантлив така, хахахах