Last news in Fakti

26 Юли, 2023 03:57 2 027 10

Легендарният Мик Джагър става на 80

  • мик джагър-
  • ролинг стоунс-
  • рожден ден

Фронтменът на "Ролинг Стоунс" не показва признаци да остарява

Фронтменът на група "Ролинг стоунс" Мик Джагър празнува в сряда 80-годишнина, но не показва признаци да остарява, предаде АФП.

Верен на стила си, шоуменът планира да отбележи рождения си ден подобаващо - според британските таблоиди ще организира огромно парти в Югозападен Лондон.

Лошо момче, изключителен секссимвол, неподражаема рокзвезда - Мик Джагър е в центъра на вниманието на обществото десетилетия със своите провокации, ексцесии и завоевания. И продължава да вълнува с диаболичния си сценичен танц.

Джагър участва в европейско турне с "Ролинг стоунс" по случай 60-годишнината на групата. Турнето приключи миналата година, за първи път без барабаниста Чарли Уотс, който почина през 2021 г.

Въпреки че все още е в отлична форма, през 2019 г. Мик Джагър все пак претърпя сърдечна операция. Но драконовският му режим, основан на йога, билкови сокове, плодове и витамини, е запазил стройната му фигура и физическата му форма.

"Ролинг стоунс" допринесе за културната експлозия във Великобритания през 60-те години на миналия век с песни като "Jumpin' Jack Flash", "Gimme Shelter", "Sympathy for the Devil" и "Not Fade Away".

Майкъл Филип Джагър е роден на 26 юли 1943 г. в Дартфорд, в семейство от средната класа. Син на фризьор и учителка по физическо възпитание, той не е предопределен за музикална кариера. През 1961 г. постъпва в престижното Лондонско училище по икономика, но скоро му омръзват лекциите по финанси, които все пак изострят деловия му нюх, и предпочита ритъм енд блуса на Чък Бери.

През 1960 г. Мик Джагър започва да свири с приятеля си от детинство Кийт Ричардс, а през 1962 г. заедно с Бил Уаймън и Чарли Уотс създават групата "Ролин' стоунс", която през 1963 г. се превръща в "Ролинг стоунс". През 1965 г. групата издава албума "Satisfaction", който изстрелва Джагър и компания към славата. Те догонват известността на "Бийтълс", чиито съперници стават донякъде неволно, тъй като имиджът им на "лоши момчета" се сблъсква с този на "добрите момчета", според умело организирания маркетинг.

Групата става също толкова известна с лудориите си на сцената, колкото и извън нея, с взимането на наркотици и разюздания сексуален живот.

Милионерът Мик Джагър отдавна не е "лошото момче" от ранните си години. Според "Сънди Таймс" през 2021 г. състоянието му се оценява на около 310 милиона британски лири.

От 2014 г. Мик Джагър има връзка с американската танцьорка Мелани Хамрик. Тя го дари с осмото му дете през 2016 г. По-големите му седем деца са от четири връзки.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Енджито

    2 14 Отговор
    Джагъре,защо не си умреш нахранен и напит както си правил цял живот???

    Коментиран от #2

  • 2 Чичо Том

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Енджито":

    При теб в междуушието всичко наред ли е?

    Коментиран от #5

  • 3 Език мой, враг мой

    7 2 Отговор
    Да цитирам заглавието, за да остане за поколенията! Забележете "Миг Джагър", "МИГ":


    "Легендарният Миг Джагър става на 80"

    Коментиран от #10

  • 4 Истината

    12 0 Отговор
    Мики Джагата още прави деца на млади булки,за това му завиждате 😊
  • 5 Енджито

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Чичо Том":

    Само не казвай,че е бил трезвеник!
  • 6 Фен

    1 0 Отговор
    Към коментар Енджито
    Никога не е бил трезвеник , но цял живот е творил , създал и реализирал музика , която остава в сърцата на милиарди хора по света.
    Ти който сигурно си трезвеник , какво създаде и какво ще оставиш на човечеството?
  • 7 Идън

    3 0 Отговор
    Няма друг такъв Hot Rolling Stone... Заедно с Кийт Ричардс - той ще ги навърши през декември- са истинско медицинско чудо.
  • 8 КопОйкин

    2 1 Отговор
    Той е с руски произход, нали?!
  • 9 Мик Джагър ще остане легенда

    1 0 Отговор
    Защото е Един от разрушителите на всички консервативни и остарели норми на 20 век и един от пророците на идващото джендърство в 21 век с безброй много последователи и поклонници в целия Свят ...!!!
  • 10 Бездара ду Шумия

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Език мой, враг мой":

    Очевидно Майкъл Филип „Мик“ Джагър = МИГ
    Четене с разбиране...