Last news in Fakti

6 Юли, 2023 11:45 1 082 0

Народният театър гостува в Босилеград със спектакъла „О, ти, която и да си…“

  • народен театър-
  • босилеград-
  • спектакъл

Лиричен колаж по стихове, писма и спомени на Иван Вазов

Народният театър гостува в Босилеград със спектакъла „О, ти, която и да си…“ - 1
Снимка: Елена Спасова

На 7 юли, два дни преди отбелязването на 173-тата годишнина от рождението на Иван Вазов, Народният театър гостува в Босилеград, Сърбия със спектакъла „О, ти, която и да си…“ от Мирела Иванова – лиричен колаж за любовта по стихове, писма и спомени на Иван Вазов. Режисьор на спектакъла е Бойка Велкова, сценографията и костюмите са дело на Нина Пашова, музиката – на Теодосий Спасов, а хореограф е Мила Искренова.

Народният театър гостува в Босилеград със спектакъла „О, ти, която и да си…“

В спектакъла участват: Биляна Петринска, Ева Тепавичарова, Параскева Джукелова, Радина Боршош и Ненчо Костов. На 9 юли рожденият ден, по нов стил, на Иван Вазов, патриархът на българската литература и патрон на Народния театър, в 11 часа, пред Народния театър гражданите ще могат да видят откъси от пиесата „О, ти, която и да си…“ – за да почетем заедно Иван Вазов и да си спомним колко обичан и обичащ е бил Поетът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА