Last news in Fakti

8 Ноември, 2013 15:34 1 679 0

Обявиха датата на излизането по кината на новите "Междузвездни войни"

  • междузвездни войни-
  • уолт дисни-
  • кино

Лентата ще бъде коледен подарък за феновете на космическата сага, но след 2 години

Обявиха датата на излизането по кината на новите  "Междузвездни войни" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Филмовото студио „Уолт Дисни“ оповести официалната дата, на която ще пусне по кината новия филм от космическата сага „Междузвездни войни“, съобщава Би Би Си.

Лентата ще представлява коледен подарък за феновете на култовата поредица, тъй като ще излезе на 18  декември 2015 г.  Проектът стана възможен след като „Дисни“ купи компанията на създателя на космическото фентъзи Джорд Лукас - „Лукасартс“. Общата стойност на сделката възлиза на $ 4 млрд., като от филмовото студио се ангажираха да създадат поне още три филма по сагата.

За режисьор на новия филм вече бе избран Джей Джей Ейбрамс, а зрителите отново ще могат да видят любимите си актьори от първата трилогия. Доста по-възрастните този път Марк Хамил, Харисън Форд и Кари Фишър отново ще влязат в образите на култовите герои Люк Скайуокър, Хан Соло и принцеса Лея.

Новината за датата на излизането на новия филм дойде, докато от „Уолт Дисни“ докладваха постъпленията си за последното финансово тримесечие. В периода между юли и септември тази година от студиото са отчели печалби на стойност $ 1,39 млрд. Това е ръст с 12% в сравнение с печалбите от същия период през миналата година.

От компанията обявиха също, че годишната им печалба за първите 9 месеца на 2013 г. е скочила с 8% в сравнение с първите 9 месеца на 2012 г. До този момент тя е достигнала $ 6,1 млрд.

Според шефовете на компанията скокът на печалбите през третото тримесечие на годината се дължи основно на силното представяне по кината на анимационния филм „Университет за таласъми“. Лентата до голяма степен компенсира слабия интерес към „Самотният рейнджър“ по-рано през годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА