10 Декември, 2013 15:28 2 475 0

Част от колекцията на Дъстин Хофман отива на търг

  • дъстин хофман-
  • търг-
  • аукцион-
  • колекция-
  • мебели-
  • произведения на изкуството

Притежанията на актьора са с начални цени от 200 до 5000 долара

Част от колекцията на носителя на "Оскар" Дъстин Хофман ще бъде предложена на празничния търг на аукционната къща Nye and Company на 17 декември в Ню Йорк, съобщи АртПрайс. Акцентите в аукциона ще са редица произведения на приложните и изящните изкуства, антични мебели, керамика, колекционерски кукли и бижута.

След години, прекарани в италианския град Сан Ремо, Дъстин Хофман продава едно от жилищата си в Ню Йорк и експонати от колекция, събирана през целия му живот. На търга ще бъдат представени 200 предмета, собственост на актьора – произведения на изкуството с цени, вариращи от $ 200 до $ 5000, които отразяват широките интереси и еклектичния вкус на Хофман.

Предложенията включват необичайни предмети, като медна матрица за каубойски обувки, обущарски калъпи за обувки, служещи за подпори за книги, и керамични калъпи за ръкавици. Продават се и кресло с кожена тапицерия от времето на Джордж III, ирландска махагонова маса от средата на ХVІІІ век, антична етажерка за книги и двойка антични китайски маси.

В подборката от колекцията на Дъстин Хофман са и аркадна игра NBA, билярдна маса, обектив и проектор с автограф и дата 18.09.2013. Тези, които се интересуват от създаването на домашно кино, може да проявят интерес и към две кресла в стил Луи XV. Има също виенски столове от австрийския дизайнер и производител на мебели от ХІХ век - Михаел Тонет, съвременна дизайнерска тоалетка, направена по поръчка, подобен телевизионен шкаф, стенна конзола и огледало в стил Бидермайер.

Търгът събира и почти 1000 произведения на приложните изкуства, които идват от всички краища на Ню Йорк и представят множество частни колекции – мебели, бижута, пластики и керамика. Включени са две златни гривни на „Тифани” и  "Атлас", пръстен на „Тифани”  с инкрустиран сапфир, колие с диаманти и рубини, комплект от колие, пръстен и обеци, инкрустирани със смарагди. Част от празничната разпродажба са и много френски антични мебели, колекционерски порцеланови кукли, пейзажи и многобройни портрети от американски художници.

Куклите са модели на „Мадам Александър” – първата компания, която започва да произвежда кукли с колекционерска стойност от 1923 г., показани са и старинни немски кукли - Кестнер и A & M.

Друг акцент е част от колекцията на семейство Берген-Каунти. Семейството събира сервизи от Нимфенбург и европейска фигурална керамика от Майсен, Розентал и Делфт. Освен това се предлагат и австрийски мебели от средата на ХХ век, фламандски гоблен от ХVІ век и множество картини от американския художник Том Голденбърг, офорти на Оноре Домие, Джеймс Сант, Том Едуардс, Уилям Хюстън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА