Last news in Fakti

5 Януари, 2024 05:53 1 391 1

Актрисата от "Мери Попинз" Глинис Джонс почина на 100 години ВИДЕО

  • глинис джонс-
  • мери попинз-
  • починала-
  • холивуд

Мрачен ден за Холивуд, заяви мениджърът й

Глинис Джонс, известна най-вече с ролята си на майката Уинифред Банкс в "Мери Попинз", почина на 100-годишна възраст, предаде BBC News

Британската актриса, чиято кариера продължи повече от 60 години, почина в Лос Анджелис в четвъртък, потвърди нейният мениджър.

Тя се появява в десетки филми и също така е завършена театрална изпълнителка.

Нейният мениджър Мич Клем каза в изявление, че смъртта ѝ е „мрачен ден за Холивуд“.

Джонс играе заедно с Джули Андрюс в класическия мюзикъл на Дисни от 1964 г. „Мери Попинз“, който след това печели пет Оскара.

"Светлина свети много ярко в продължение на 100 години. Глинис си проправи път през живота с интелигентност, остроумие и любов към представянето, което повлия на живота на милиони. Днес е мрачен ден за Холивуд. Не само скърбим за смъртта на нашата скъпа Глинис, но скърбим за края на златната ера на Холивуд", каза той.

Тя също така спечели награда "Тони" през 1973 г. за ролята на Дезире Армфелд в бродуейския мюзикъл на Стивън Сондхайм A Little Night Music, в който тя пее "Send In The Clowns".

Сондхайм пише песента специално за Джонс, но тя губи ролята от Елизабет Тейлър във филмовата версия от 1977 г.

Джонс е родена на 5 октомври 1923 г. в Южна Африка, докато нейните родители - актьори от Уелс - играят там.

Първата ѝ роля на голям екран е през 1948 г. като русалката Миранда, като изпълнението ѝ в комедията я прави звезда в Обединеното кралство.

По-късно тя е номинирана за наградите на Академията за най-добра поддържаща актриса за ролята си във филма от 1960 г. The Sundowners.

Тя също така често се появява в телевизията, включително в Батман, и участва в комедия Glynis по американската телевизия през 1963 г.

Последните ѝ актьорски роли бяха във филма "Докато ти спеше" от 1995 г. с участието на Сандра Бълок и филма "Суперзвезда" от 1999 г. с участието на Моли Шанън и Уил Ферел.

Тя се оттегли в САЩ и прекара последните си години в дом за подпомагане на възрастни актьори в Холивуд, където почина мирно, каза нейният мениджър пред BBC News.

Актрисата има внук - Томас Форууд - който живее в Париж, и трима правнуци.

Тя ще бъде погребана до баща си, актьора Мервин Джонс, във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    0 0 Отговор
    Дай Боже всекиму...