26 Септември, 2024 07:00 668 0

Коледна магия от Виена с оркестъра на двореца “Шьонбрун” (ВИДЕО)

  • коледна магия -
  • виена -
  • оркестър-
  • двореца “шьонбрун”

Романтиката от австрийската столица ще завладее България в навечерието на Коледа

Коледна магия от Виена с оркестъра на двореца “Шьонбрун” (ВИДЕО) - 1
Фотокредит: Schonbrunn Palace Orchestra

Световноизвестният виенски оркестър на двореца “Шьонбрун” ще гостува в Пловдив, Варна, Шумен, Велико Търново, Русе и София. Организатор: Vienna Trend Events


В навечерието на Коледа публиката ще се наслади на знаменитите Щраусови композиции в характерното изпълнение на музикантите от един от най-реномираните оркестри в света -“Виена Шьонбрун Оркестра“. С програмата на оркестъра започват международните тържества по случай 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус- син. През 2025 година в тях ще се включат събития в Ню Йорк, Париж и – разбира се – Виена, родното място на големия композитор.
Йохан Щраус-син е най-изпълняваният и записван класически композитор в цял свят. Неговите произведения се свирят по-често дори от тези на Моцарт и Верди. Известните новогодишни виенски концерти задължително включват в репертоара си Щраус.

Коледна магия от Виена с оркестъра на двореца “Шьонбрун” (ВИДЕО)
Фотокредит: Schonbrunn Palace Orchestra


“Виена Шьонбрун Оркестра“ е световноизвестен камерен оркестър на двореца “Шьонбрун“ във Виена, основан през 90-те години. Високият професионализъм и характерният стил на изпълнение носят международно признание на дворцовия оркестър и го превръщат във визитна картичка за Австрия. Дворцовият оркестър на Шьонбрун – Виена има дългогодишен опит в работата с изпълнители на оперетна музика и неслучайно точно той, вече над 25 години е привилегирован да свири в един от най-красивите и романтични замъци в света.


В оркестъра има музиканти от цял свят, завършили музикалното си образование във Виена, сред които и трима българи. Концертмайстор на оркестъра е българката Таня Джарова-Салюстио, която споделя, че е благодарна на съдбата, че още от самото начало е част от оркестъра. Оркестърът пристига у нас с диригент Винициус Ката, носител на множество международни награди. Той, заедно с двадесет и четиримата оркестранти и двама солисти обещават, че ще оставят публиката без дъх и ще я потопят в магическа атмосфера, която ще направи Коледа наистина специална.


Прецизно поднесената програма, качествен звук и виртуозни изпълнения, достойни за една истинска Виенска приказка – това е малка част от вълнуващия празничен концерт, който ще зарадва почитателите на музиката!


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА