8 Октомври, 2024 08:47 1 543 14

"Американската нинджа" Майкъл Дудикоф празнува 70 СНИМКА

  • майкъл дудикоф-
  • рожден ден-
  • актьор

Актьорът има две деца и отглежда две кученца чихуахуа

"Американската нинджа" Майкъл Дудикоф празнува 70 СНИМКА - 1
Снимка: YouTube

Актьорът Майкъл Дудикоф празнува днес своя 70-ти рожден ден.

Той е роден на 8 октомври 1954 г. в Редондо Бийч, Калифорния. Баща му е руснак и Дудикоф говори малко руски. Майка му е канадка от френски произход, която свири на пиано. Дудикоф е четвърто от пет деца в семейството. Завършва гимназията Уест в Торънс, Калифорния. По-късно учи детска психология в колежа Харбър. През това време, също така работи в изправителен център за младежи Седар Хаус.

Почиства маси в „Beachbum Burt's“ в Редондо Бийч за да си плаща образованието. По време на един обяд Дудикоф среща Мак Евънс, който е моден редактор в списание „Esquire“, който го убеждава да участва в модно ревю в Нюпорт Бийч и майка му го окуражава да го направи. След няколко успешни ревюта Дудикоф се мести в Лос Анджелис и впоследствие пътува до Ню Йорк и Милано, в края на 20-те си години.

Филмова кариера

Дудикоф започва да се снима в реклами за Coppertone, Coca-Cola за Япония, Army Reserve и Stridex. Първата му телевизионна роля идва след среща с агента Сид Крейг. Тя е на първото гадже на Джоани в ситкома „Happy Days“. Другите му роли в телевизионни сериали са в „Далас“ и „Gimme a Break!“. Майкъл Дудикоф е най-разпознаваем като Джо Армстронг от „Американска нинджа“ (1985). Поредицата е от 5 филма, а той взима участие в първия, втория и четвъртия.

Филми с негово участие са и „Ергенско парти“, „Отмъщението“, „Командир на взвод“, „Реката на смъртта“, „Джак киборга“, „Скоростно потапяне“ и „В нейна защита“.

Личен живот

Дудикоф помага на други актьори и участва в бойни изкуства, включително и бразилско джиу джицу. Женен е и има две деца, както и две кученца чихуахуа.

Снимка: Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 7 Отговор
    Да си иде по случая на Златоград, да обере дудите.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Новичок

    2 0 Отговор
    Браво и на автора,великият капацитет "главният редактор" хвала на таквизи ...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Помня аз

    7 0 Отговор
    Гледахме филмите му със затаен дъх във времена без интернет и мобилни телефони. Живота имаше особен чар без социални медии, без хейт и силни приятелства.
  • 12 Българин

    2 0 Отговор
    Сега като попадна на някоя от частите на Американска нинджа по кабеларки се заливам от смях.
  • 13 нинджа 1,,3,4,5,6,7,8, а скоро и 9

    0 0 Отговор
    агресията е заразна . това е 1:1000000000 сценарии . попада героя - въображаема икона, в ситуация за мрене . нали е забранено - травми, инвалидизация, страх , побъркване , пост синдром на мнителност . колене, биене и криене . дали има подобни . не . но какво остава у зрителя . мечтата . върти дървени саби , подскача в кръг . а това е синдром на идиотия . детското . изтърка се темата . сега то и в българия е имало нинджи по турско . асасини . но ги няма във филмите Съдията , Време разделно .
  • 14 Търновец

    1 0 Отговор
    Съмнявам се дали Диков някога е бил във Виетнам, аз съм срещал и ветерани Американци и бивши партизани от Виет Конг, има Американци ветерани от Виетнам които да били на първа линия но никога няма да отидат в Холивуд да снемат филм за войната. А Бразилското карате води началото си от Окинава където беднотията и липсата на земя принудиха хиляди Японци да мигрират е Южна Америка и дори в Калифорния