Last news in Fakti

25 Юли, 2014 12:50 1 340 0

Орлин Горанов и Наско от Б.Т.Р. в “Гласът на България”

  • гласът на българия-
  • б.т.р.-
  • наско-
  • орлин горанов

Музикалното шоу стартира на 21 септември

Нов звезден треньорски екип очаква претендентите за победа в третия сезон на музикалното шоу в българския ефир „Гласът на България”. На горещите червени столове от 21 септември ще седнат неприлично сексапилната певица ДесиСлава, хитовият поп певец Миро, а към тях се присъединят култовият рокаджия и фронтмен на „Б.Т.Р” Наско и секссимволът на родната опера и естрада Орлин Горанов. Тяхна ще бъде отговорностт да съпроводят най-добрия вокален талант до големия финал на „Гласът на България”. В ролята си на водещ Мартен Роберто ще заеме отново мястото си до участниците и техните близки, за да ги представя и да ги окуражава преди изпълненията им. Неговият партньор на сцената на живите концерти ще бъде голяма изненада за зрителите.

В следащите дни треньорите ще започнат усилена подготовка за срещата си с новото поколение български изпълнители и за началото на снимките на кастингите „на тъмно”, които стартират скоро. Треньорите са фигурите с най-ключова роля в „Гласът на България”. Всеки треньор ще се запознае със своите фаворити едва след като ги е избрал само по слух по време на т.нар. Blind auditions. Треньорите ще участват в състезанието наравно със своите таланти, като ги подготвят, обучават и подкрепят по време на цялото състезание.

Орлин Горанов е български изпълнител, чието име се свързва с едни от най-обичаните съвременни естрадни песни. Той е възпитаник на хор „Бодра смяна”, а по-късно става част от Ансамбъла на ГУСВ. Превзел естрадата и оставил в историята на родната музика хитове като „Светът е за двама”, Орлин решава да продължи да се развива и се насочва към оперната музика. Още като студент той става солист на Пловдивската опера.

В България няма друг певец, който е звезда както в популярната, така и в оперната музика. Зад гърба си Орлин Горанов има 4 солови и 4 дуетни албуми с Кристина Димитрова, многобройни съвместни проекти с редица родни изпълнители, както и участия в съвместни продукции на Балкантон, БНР, Златният Орфей и други. Българската поп икона получава международно признание с I-ва награда на Шлагерфестивал в Дрезден и III-та награда на Интерталант в Прага. След три години взима Голямата награда на Златният Орфей 1984, която повтаря повече от десетилетие по-късно. Печелил е още на фестивалите в Кнок, Белгия, 1983 и Братиславска лира през 1984 г. Три последователни сезона Орлин Горанов е гостувал в големия Revue Theater Friedrichstadtpalast Berlin. През 2009 г. певецът става член на Ордена на рицарите-тамплиери. През 2010 г. Орлин Горанов участва с главна роля във филма Мисия Лондон като Президента. През 2012г. Орлин Горанов става член на БАНИ (Българската академия на науките и изкуствата), където е приет като академик. 

Атанас Пенев, по-известен като Наско от Б.Т.Р., е един от най-популярните български музиканти, превърнал се в емблема на родната хард рок и хеви метъл музика.  Първоначално е хорист в Представителния Ансамбъл на Строителни войски. Пее като вокал на група„Сателит“, а след това на група „Бард“, които впоследствие основават студио „Графити“. Първият албум на Б.Т.Р. с вокал Наско Пенев и в стил хеви метъл носи името „Feel the Life“.

Сред хитовете му заедно с Б.Т.Р., които влизат в топ 500 на България, са: „Елмаз и стъкло“, „Цвете от Луната“, „Надежда“, „Нощни влакове“, „Спасение“, „Море от любов“, „Няма връщане назад“, „Кръговрат”, „Хвани живота си в ръце”, „Да погледна в теб”, „Хиляди луни”, „Златна рибка”, „Върни се”, „Дюн” и други . До този момент Б.Т.Р. има над 2000 концерта в страната и чужбина, в това число два самостоятелни концерта в “Astoria Hall”, като във втория взима участие и звездата на Юрая Хийп – Джон Лоутън. Наско и Б.Т.Р  са работили и с други световни звезди като Глен Хюс (Дийп Пърпъл) и Тим Рийпър Оуенс (Джудас Приест). Групата е представлявала България на редица престижни международни фестивали във Франция, Германия, Гърция, Великобритания, Румъния, Сърбия, Косово, Украйна, Холандия, Австрия, Италия, Канада, Китай, Виетнам и други. Били са подгряваща банда на Iron Maiden,Deep Purple, Scorpions, White Snake, Europe, Accept, Heaven and Hell и много други.

Съвсем естествено групата е носител на редица престижни родни и световни награди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА