Last news in Fakti

15 Октомври, 2014 07:27 3 616 1

7 звезди станали актьори по случайност

  • звезди-
  • случайност-
  • актьори-
  • 7

Някои хора просто са имали късмета съдбата да гледа благосклонно към тях

Много хора мечтаят да станат кинозвезди и много от тях работят наистина много упорито, за да постигнат тази своя мечта. Някои актьори обаче получават звездна кариера буквално като подарък от съдбата. В света съществуват суперзвезди, които никога не са си представяли, че ще завладеят големия екран, но именно случайността и съдбата им поднасят големия шанс, от който те се възползват. За това и cracked.com ни представя историята на 7 знаменитости, които са постигнали славата си по невероятно случаен начин. Разбира се, трябва да уточним, че според много хора случайни неща няма.

Мел Гибсън

През своята младост Гибсън учи в „Националния институт за драматични изкуства“ в Сидни. Той започва да постига сериозни успехи на театралната сцена и дори не обмисля вариант за филмова кариера. Това е така, докато един негов приятел не го моли да го придружи на прослушване за някакъв евтин апокалиптичен трилър. Гибсън решава да се яви на кастинга, но въобще не му отдава някаква значимост, а в нощта преди прослушването участва в зверски бой след запой в бар. Актьорът се появява на прослушването тотално неадекватен и с насинено от ударите лице. Режисьорът на продукцията обаче се смилява над него и му позволява да се яви на прослушването малко по-късно, тъй като неговият филм имал нужда от „изроди“. Гибсън се явява на следващото прослушване напълно възстановен, със сияйно лице и прекрасни обноски. Той веднага бива тестван за главната роля в продукцията и малко по-късно стартира снимките на „Лудия Макс“. Този филм го превръща в международна звезда и павира пътя му към Холивуд.

Еванджелин Лили

В своята младост Лили никога не е имала планове да става актриса. Всъщност тя е имала интереси в хуманитарните дейности и  дори е участвала в триседмична мисия на Филипините. Впоследствие започва работа като стюардеса, опитвайки се да събере пари за образование в областта на международните отношения. И така до един ден, в който докато се разхожда по улиците е случайно забелязана от агент на популярна модна агенция. Лили до последно се колебае дали да приеме предложението, но все пак решава да се снима в няколко телевизионни реклами. Тя се явява на прослушването за ролята на Кейт в сериала „Изгубени“, след като един неин приятел я съветва да иде на кастинга. Еванджелин до край не вярва, че ще получи ролята, тъй като кастингът се провежда в изключителна секретност и на него се явяват над 70 актриси. В крайна сметка тя е одобрена още след първото прослушване и оттам насетне кариерата й върви само нагоре.

Мерилин Монро

Норма-Джийн Мортенсън има тежко детство, което прекарва, обикаляйки по приютите, защото психически нестабилната й майка не може да се грижи за нея. Тя се омъжва едва на 18 години и започва работа в самолетна фабрика във Вирджиния по време на Втората световна война. През 1944 г. във фабриката пристига фотограф, който има задължението да снима момичета, изпълняващи поръчки за армията. Снимките излизат на страниците на специални списания, целящи да повдигнат бойния дух на американските войници. Фотографът бързо открива колко фотогенична е Джийн и я прави свой постоянен модел. Тя бързо бива забелязана от няколко модни агенции и започва кариера на модел, преди да получи първия си договор с филмовото студио "Туенти Сенчъри-Фокс" . Там и сменят името й на Мерилин Монро.

Росарио Доусън

Доусън има тежко детство в крайните квартали на Ню Йорк.Тя отрасва в апартамент от изоставена сграда, който семейството й буквално присвоява. Животът й минава еднообразно, докато един ден е случайно забелязана от сценариста Хармони Корин и фотографа Лари Кларк. Любимите обекти за снимане на Кларк са проблемните тийнейджъри, отраснали в тежки условия. По онова време Доусън е точно такава и още щом я виждат да се разхожда по улицата, Кларк и Корин й предлагат да се яви на прослушване за някакъв тийнейджърски филм, за който те са написали сценарий. Впоследствие Доусън получава една от ролите в скандалния филм от 1995 г. „Деца“. След това Доусън прави шеметна кариера на модел и актриса.

Памела Андерсън

 

Секс бомбата отраства в малко градче в Канада и когато навършва пълнолетие заминава да живее във Ванкувър, където работи като фитнес инструктор.  Животът й тече напълно еднообразно преди да реши да гледа футболен мач заедно със свои приятели през 1989 г. По време на срещата операторите забелязват готината мацка, облечена в изрязана тениска сред публиката и прожектират образа й на големия екран на стадиона. Изведнъж феновете спират да гледат мача и започват да аплодират и подсвиркват по красивото момиче. В един момент образът разсейва дори играчите на игрището. Впоследствие Андерсън е поканена от ръководството на стадиона да слезе на терена и да позира пред публиката.  Тя веднага бива забелязана от фотограф, който прави серия от фотосесии с нея. Следват куп предложения за фотосесии и телевизионни реклами, които проправят пътя на Памела към една от главните роли в сериала „Спасители на плажа“.

Джон Уейн

В ранните си години легендата на американското кино е имал амбиции за бляскава спортна кариера. Той е бил много надарен играч по американски футбол и дори получава стипендия за колеж. Уейн обаче се контузва тежко, докато кара сърф и губи стипендията си. Той има спешна нужда от работа, която му се предлага от режисьора Джон Форд. Той е редовен зрител на мачовете на отбора на Уейн в Калифорния и предлага на бившия футболист работа като носач на реквизит. По време на снимките обаче постоянно има нужда от статисти и често в тази роля влиза Уейн. Периодично той играе роля на случайни минувачи, шофьори и дори трупове. Постепенно Уейн се сприятелява с Форд, който използва някои връзки, за да му уреди по-сериозни роли, докато най-сетне той не достига до постоянен договор с „Фокс“, който ще го превърне в любимия актьор на цяла Америка.

Джони Деп

Деп никога не е имал амбиции към киното, а голямата му мечта винаги е била да стане рок звезда. През 80-те той се опитва да пробие като музикант, докато неговата съпруга работи като гримьор във филмови продукции. На снимачната площадка тя се сприятелява с Никълъс Кейдж и го запознава със своя съпруг. По това време Джони има сериозни финансови проблеми и Кейдж бързо го увещава да се пробва като актьор. Той го запознава със своя агент и му урежда прослушване за хоръра „Кошмар на Елмстрийт“. Деп получава една от ролите във филма и използва хонорара си, за да започне курсове по актьорско майсторство. Той бързо печели роли в киното и телевизията, за да се превърне в една от най-добре платените кино звезди в наши дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    И после как да не вярваш в съдбата и предопределеността на повратните точки в живота.