Last news in Fakti

13 Октомври, 2014 09:29 2 349 0

Нова песен на Мариана Попова и Десислава Кондова

  • нова песен-
  • мариана попова-
  • десислава кондова-
  • видео

Младата цигуларка е автор на музиката и аранжимента

Красивата  песен „Аз знам” е първи съвместен проект на Мариана Попова и младото дарование – цигуларката  Десислава Кондова. 

Автори на „Аз знам” са  Десислава Кондова – музика, аранжимент и цигулка, текст – Мариана Попова. Стилното видео е по идея на Мариана , а режисьор е Ники Скерлев, съобщиха от Агенцията за български артисти (АБА).

Двете подготвят съвместен, авторски  албум, който ще промотират с голям концерт, а феновете се надяват все по-често на сцената да чуват тласът на Мариана Попова и цигулката на Десислава Кондова.

Десислава Кондова е приета с разрешение на Министерство на културата едва на 4-годишна възраст в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” Бургас, със специалност цигулка. Образованието си продължава в НБУ при проф. Дора Иванова и бакалавърска степен Маурицио Шарета(Maurizio Sciarretta, асистент на проф. Захар Брон (Zakhar Bron), Италия.

Лауреат е на много национални и международни награди. Има майсторски класове при най-изтъкнатите световни професори по цигулка, в т.ч. и при проф. Минчо Минчев.

Удостоена е и с награди за високи постижения в областта на музиката от Министерство на културата, Община Бургас и Ротари клуб.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА