Last news in Fakti

21 Октомври, 2014 10:47 1 012 0

Почина дизайнерът Оскар де ла Рента

  • оскар де ла рента-
  • дизайнер-
  • мода

Той е един от най-великите модни дизайнери на нашето време

Модният дизайнер Оскар де ла Рента почина на 82-годишна възраст, съобщи Би Би Си.

Де ла Рената е обличал бившите първи дами на Америка Жаклин Кенди и Хилъри Клинтън. Той е правил облеклата за едни от най-големите холивудски звезди, като за последно уши сватбената рокля на Амал Аламудин за сватбата й с Джордж Клуни.

Де ла Рента е роден през 1932 г. в Доминиканската република. Той напуска дома си 18-годишен, за да учи рисуване в Мадрид. Де ла Рента бързо се насочва към модата и започва да чиракува при испанския дизайнер Кристобал Баленсиага. През 60-те години на миналия век той отваря своя компания в Ню Йорк, а името му нашумява, след като започва да прави дрехите за първата дама Жаклин Кенеди. Той задава едни от основните стилове в модната индустрия, характерни с елегантна женственост, дълги поли и тесни талии.

През 2006 г. дизайнерът бе диагнозтициран с рак. Той се бори със заболяването в продължение на 8 години, но изглежда, че заболяването се е усложнило и е отнело живота му.  През този месец Де ла Рента назначи Питър Копинг като творчески директор на неговата компания, което трябваше да бележи новия етап на нейното развитие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА