Last news in Fakti

6 Януари, 2015 11:00 4 735 1

Красива българка на престижен конкурс в Лос Анджелис

  • конкурс-
  • сащ-
  • лос анджелис-
  • българка-
  • кауза-
  • queen of the universe-
  • лидия иванова-
  • лекар-
  • образованието-
  • децата-
  • третия свят

Тази година каузата на Queen of the Universe, къзето ще се представи Лидия Иванова, е образованието на деца от Третия свят

Българката Лидия Иванова е сред претендентките на един от най-престижните конкурси в Америка - Queen of the Universe („Кралица на Вселената“), който ще се проведе под егидата на ЮНЕСКО през април тази година. За да се включи в него, представителката на нашата страна е направила множество разработки за проблемите в световен мащаб и тяхното решение, като по този начин е заела позицията, за която се борят млади дами от целия свят. Queen of the Universe е един от малкото изцяло благотворителни конкурси.

Тази година каузата на конкурса цели да подпомогне образованието на деца от Третия свят. Лидия успява да спечели журито с идея за своя кампания под мотото „Предай нататък, за да сбъднеш мечта“. Самата тя споделя, че образованието за нея е най-силното оръжие и всеки човек заслужава този шанс. В момента Лидия изучава медицина в Лос Анджелис с отличен успех, за да може след това да специализира пластична хирургия.

За краткия си престой в САЩ Лидия успява да привлече вниманието на множество влиятелни личности от световния шоубизнес. Българката е посетила последната церемония за връчването на наградите „Еми“, където се запознава с водещи продуценти и журналисти от Холивуд. Именно те забелязват таланта й и препоръчват да се включи в такъв тип конкурси. Любопитно е, че на церемонията тя е единствената, която успява да се снима с известния танцьор Дерек Хъф, който пожелал да си направи селфи с нея.

Не след дълго представителката на нашата страна получава покана и за откриването на новия магазин на хитовата марка DSQUARED на „Родео драйв“. И там красотата й не остава незабелязана – двамата дизайнери са изключително впечатлени от визията й и са поискали да я облекат в свои дрехи, за да се снимат с нея. За тях Лидия сподели, че са изключително мили и с удоволствие поискали да научат повече за нея и страната й.

Интересните неща за Лидия съвсем не свършват дотук - българката сподели, че е успяла да се срещне с Дженифър Лорънс, от която е със страхотни впечатления, а на Хелоуин е присъствала на парти в Бевърли Хилс и е посетила къщата на Чарли Шийн, успяла също така да види отблизо домовете на Парис Хилтън, Шакира, Том Джоунс и Роби Уилямс.

За престижния благотворителен конкурс, на който присъстват звезди от ранга на Дженифър Лопес, Лидия ще работи с танцьорите на Риана, както и с водещи гримьори, фризьори и стилисти от световен мащаб. Нейният лик ще представи България и в специализираното списание за конкурса, където ще намерят място и всички спонсори на нейната кауза, част от които са лекар от Нигерия, специализирал в България, и известен пластичен хирург от Лос Анджелис. Все още има достатъчно време всички желаещи фирми и брандове от България да подкрепят Лидия и нейната кауза.

Известни личности от страната ни също застават зад каузата „Предай нататък, за да сбъднеш мечта“, като първият е популярният поп певец Миро – дългогодишен приятел на семейството на Лидия.
Фотограф: Теди Грозданов

Лидия Иванова е родена в София в семейството на лекар и юристка. Първата специалност на майка й е балетна педагогика, a бабата на Лидия е основател на балета в град Лом. Това е една от причините още от малка Лидия да цени изкуството и да слуша класическа музика. Баща й е професор по акушерство и гинекология, и онкогинекология. След завършване на образованието си Лидия ще е четвърто поколение лекар. От баща си тя научава, че животът е твърде кратък, за да се занимаваш с неща, които не ти доставят удоволствие, и именно това е причината от толкова крехка възраст тя да следва мечтите си неуморно.

Лидия завършва Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън" в София. На завършването й нейният випуск прави инициативата „Пеперудени деца“, като по този начин зрелостниците подкрепят нуждаещи се деца и връстници.

Още от малка Лидия мечтае да замине за Америка. Голяма конференция по пластична хирургия, която посещава заедно с баща си разпалва желанието й да се занимава с медицина. За да постигне целта си Лидия е взела успешно три изпита SAT1, SAT 2 и TOEFEL. В момента младата студентка изучава медицина в Америка.
Паралелно с това Лидия е избрана да бъде част от школата по актьорско майсторство на популярната Ивана Чабак, която обучава известни актьори като Йън Сомърхолдър, Холи Бери, Бионсe, Брад Пит, Нина Добрев и много други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Типично евтино чалга-к..венско излъчване