Last news in Fakti

6 Януари, 2015 13:53 1 456 1

Стотици гей двойки сключиха брак във Флорида

  • флорида-
  • геойве-
  • бракове

Флорида се превърна в 36-ия американски щат, в който еднополовите бракове са позволени

Стотици гей двойки сключиха брак във Флорида, след като властите премахнаха забраната за еднополовите бракове в щата, съобщи „Дейли Мейл“.

Забраната падна точно в полунощ, веднага след което редица гей двойки се заредиха пред съдилищата, за да си разменят брачни клетви. В съдебните палати на някои окръзи са се появили толкова много двойки, че на служителите им се е наложило да организират масови церемонии, докато стотици приятели на младоженците са аплодирали извън сградите.

„Наистина съм щастлив, че това най-сетне е възможно“, заяви Уилям Лий пред „Маями Херълд“, малко след като сключи брак със своя дългогодишен партньор Аарън Хънтсман. Те бяха една от първите двойки, които съдиха щата Флорида за правото да сключат брак.

„Време беше. Това е което чувствам. Не очаквах, че това ще се случи докато съм жива“, заяви  Ирма Оливър след сватбата си с Джулия Боргезе, с която са двойка от няколко десетилетия.

През изминалата седмица съдия Робърт Хинкъл  постанови, че длъжностните лица в щата не трябва да налагат забраната за еднополови бракове, одобрена от гласоподавателите през 2008 г. Още през август той заяви, че забраната е противоконституционна.

Това превърна Флорида в 36-ия американски щат, в който еднополовите бракове са позволени. Флорида е и третият най-населен американски щат след Калифорния и Тексас, с население от 20 млн. души.  Според ABC това значи, че вече 70% от американците вече живеят на места, където еднополовите бракове са позволени.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ХИТЛЕР Е БИЛ ГЕНИЙ