Last news in Fakti

13 Май, 2015 09:05 1 269 0

Лятна ваканция сред хиляди кукли, под 100-годишна липа...

  • кукли-
  • деца-
  • занимания

Заведете детето за ден, седмица, месец

Лятото идва, а с него и времето, което децата обожават, защото е време за игри и много забавления. Къде ще бъде Вашето дете през хубавите слънчеви дни? Има едно приказно място в София - чудна къща с приятно дворче, в сърцето на града, закътано от градския шум. Арт-Къща „Куклите”  ви дава възможност да запишете детето на лятна ваканция с много игри, творчески занятия, забавления и разнообразни мероприятия. Може за подарите това преживяване на вашето дете за ден, полуден, седмица или месец. Ваканцията започва на 2 юни и е до 17 юли.

В Арт-къща „Куклите” детето ще се превъплъти в ролята на: откривател - на чудния свят на куклите; на творец – има толкова приложни практики; на галерист - ще разбере какво е галерия и музей; на естет – ще се научи да твори и цени изкуство, на градинар – ще узнае как се засаждат и аранжират цветя, и какво ли още не! Сред забави и игри, неусетно децата научат интересни неща, усвояват умения - творчески и социални, развиват потенциала си да вземат решения, стават по-самоуверени. И накрая са горди творци с колекция, излязла от техните ръчички!

Темите на арт-ваканцията в Къщата на Куклите са разработени по седмици: класически и съвременни приказки, български фолклор и традиции, семена и цветя, обичаите на народите по света. Децата ще изработват приказни герои, ще правят колекции за куклен театър, всеки сам ще си измисли своя приказка. Друга тема ще им представи как нашите пра-баби са тъкали килими и черги, ще им покаже какви дрехи са носили и какви приказки са разказвали вечер край огнището. Темата за цветята ще превърне малчуганите в градинари и аранжори, а „пътуването” през различни чудни страни ще им покаже куклите на децата в Япония, защо руската матрьошка е братовчедка на  японската кокеша, а африканците имат маски, подобни на нашите кукерски.

За информация: Арт-Къща „Куклите”, ул. „Цар Самуил” 34

Тел.: 0888 86 09 34, 0886 027603 www.arthouse-kuklite.com


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА