Last news in Fakti

11 Юли, 2015 12:15 1 476 0

60-има медици се грижат за летовниците във Варна

  • море-
  • лекари-
  • летовници

Плажуващите могат да разчитат и на специализиран транспорт

Безплатно обслужване предлагат медици по варненските плажове. Всеки от летовниците, който се нуждае от лекарска помощ, може да разчита на близо 60-има лекари, предаде Нова телевизия.

Десетима реаниматори, 38 сестри, трима фелдшери и шестима шофьори -това са медицинските лица, които от 8.00 до 18.00 ч. всеки ден се грижат за летовниците по плажовете на територията на цялата варненска община.

Освен медици, плажуващите могат да разчитат и на специализиран транспорт – тир реанимационни и една резервна линейки.

Доктор Лили Куртева е една от 60-имата медици, които дават дежурства на плажа. Дългогодишният й опит показва, че летовниците най-често подценяват силата на слънцето и злоупотребяват с храна и алкохол.

Експертите апелират летовниците да бъдат внимателни, докато са на плажа, да не изпускат от очи децата си и да се съобразяват с атмосферните условия. Така лекарите няма да имат работа.

За да не се превърне почивката ви в кошмар, е важно и да си вземете здравната книжка. Когато пристигнете край морето, отделете един час да отидете до най-близкото ДКЦ и да изберете семеен лекар. Ако не го направите и се разболеете по време на отпуската си, ще трябва да плащате за медицинска помощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА