Last news in Fakti

14 Август, 2015 07:31 6 278 2

9 цитата за това какво значи да си родител

  • деца-
  • дете-
  • родители-
  • родител-
  • цитати

Отделете малко време да се усмихнете на всичко, което давате и което получавате

Родителите влизат в много различни роли, от учители до приятели. Някои хора казват, че да си родител е най-важната работа на света. Затова нека почетем и благодарим на всички прекрасни родители, които се грижат и обичат децата си цял живот, пише списание Обекти.

За тези, които имат родители и тези, които са родители, отделете малко време да се усмихнете на всичко, което давате и което получавате с тези девет красиви цитата за връзката родител - дете.

1. “За света може да си просто един човек; но за един човек може да бъдеш света”. - Д-р Сюс, писател и карикатурист.

2.  “Решението да имаш дете е изключително важен момент. Това означава да решиш сърцето ти винаги да е извън тялото ти”. - Елизабет Стоун, преподавател и автор.

3.  “Едно нещо, което съм научила, гледайки шимпанзетата с децата им е, че да имаш дете значи да се забавляваш”.- Джейн Гудол, антрополог.

4. “Вашите деца се нуждаят от присъствието ви повече, отколкото от подаръците ви”- Джеси Джексън, американски активист.

5. “Има места в сърцето, за които  дори не подозираме, че съществуват, докато не обикнем едно дете”.- Ан Ламот, романист.

6. “Дайте на тези, които обичате крила, за да летят, корени, за да се върнат и причини да останат.” -  Далай Лама.

7. “Родителите могат само да дадат добри съвети или да ви вкарат в правилния път, но в крайна сметка формирането на характера на човека е в собствените му ръце”.- Ане Франк, писателка.

8. “Да си родител означава да водиш следващото поколение и да прощаваш на предишното”.- Питър Краузе, актьор.

9. “Децата са склонни да достигнат до онези висини, до които вярваме, че са способни.” - Лейди Бърд Джонсън, бивша първа дама на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иван

    0 0 Отговор
    Статията е с хубава идея но можеше да включите и някой български мнение по тази прекрасна тема. Сигурен съм че има и ако бяхте ресърчвали малко по сериозно и задълбочено, щеше наистина да стане супер материал. А да , трябваше и да направите един хубав завършек, след 9 .... :)
  • 2 руйййй

    1 0 Отговор
    Абсолютно верни цитати, казани от умни хора! Но тук в БГ , някой си възпитава децата по зле от маймуна!