Last news in Fakti

24 Август, 2015 03:00 12 745 1

Надпис "ПОМОЩ" спаси човешки живот!

  • надпис-
  • помощ-
  • спаси-
  • живот

Туристът се загубил, оставайки в гората без храна и вода над 48 часа

Британски турист беше спасен два дни след изчезването му в дивата пустош на Австралия, съобщава Metro.uk. Всичко завършва добре за 63-годишния Джоф Кийс, благодарение на "най-глупавото" решение в живота му - това да направи огромен "SOS" сигнал в пясъка!

Туристът се губи, оставайки в гората без храна и вода над 48 часа. Незнайно как, но той се озовава на няколко мили от лагера, който бил стъкмил в Националния парк в Куинсленд. 

Клетият човек се лута из пущинака, докато не стига до малък плаж на река, където взима пръчка и с огромни букви изписва "HELP 2807" (от англ. - помощ, наред с датата и координати на посоката му на придвижване).

"Струваше ми се добра идея да се опитам да си помогна сам, доколкото мога. Преплувах реката, намерих пръчка и написах съобщението в пясъка, в случай, че мине хеликоптер." - признава възрастният приключенец. 

За негово щастие, така и става, в търсенето му взима участие хеликоптер на местната полиция, който го съзира здрав и невредим. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 николай

    4 0 Отговор
    Малко акъл ама навреме да ти дойде :)
    Тоя не е изполвал всичките 1000 символа за СМС обаче ...