Last news in Fakti

29 Август, 2015 11:45 886 3

БАБХ иззе над 450 литра мляко от нерегламентирани обекти

  • бабх-
  • иззе-
  • мляко

От началото на засилените проверки за нерегламентирана търговия с мляко и млечни продукти, инспекторите от отдел „Контрол на храните“ при Областните дирекции по безопасност на храните в страната извършиха общо 525 проверки.

В резултат на инспекциите са съставени 95 Акта за установяване на административно нарушение. Възбранени и насочени за унищожаване са 453 литра прясно мляко и над 228 килограма млечни продукти (сирена, кашкавал и извара). Всички храни са били с неясен произход, без никакви документи, съобщиха от БАБХ.

Проверките се извършват съвместно с органите на МВР. Засиленият контрол ще продължи, докато бъде преустановено предлагането на храни от нерегламентирани места и риска от заразяване, чрез консумацията на храни бъде сведен до минимум.

БАБХ призовава потребителите да не излагат здравето си на риск, консумирайки мляко и млечни продукти от нерегистрирани обекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пацо

    0 0 Отговор
    Ех, едно време ходех до болницата когато не съм добре, а сега ходя до мбала. Едно време инспекцията по храните проверяваше млякото, а сега бабха го прави.
    Развива се българския език и става все по-благозвучен...
  • 2 Пръча

    0 0 Отговор
    И с какво това мляко е по различно от другото? Да не би да са го доили от дядо?

    Коментиран от #3

  • 3 Хараламби

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пръча":

    От бабха бе, от бабха са го доили, не от дядо.