Last news in Fakti

22 Септември, 2015 04:00 1 322 0

Преди да дойдат гостите да помислим за менюто

  • меню-
  • гости-
  • храна

Добре планираното меню е почти винаги 100 % успех за вас и вашия повод. С изпипването на всеки детайл вие ще може да впечатлите и най-претенциозните си гости. Международната компания foodpanda подбра някои общи съвети, за да успеете да планирате добре вашето меню.

1. Помислете за вкусовите комбинации и как да съчетаете всеки ордьовър. Както знаете, хората обичат да струпват от всичко в една чиния.

2. Изберете различни цветове и текстури, за да се получи внушителна гледка.

3. Уверете се, че разполагате с достатъчно прибори, подходящи за всеки вид ястие.

4. Планирайте добре времето се. Не е приятно, когато гостите ви дойдат, вие да се лутате из кухнята.

5. Внимателно направете бюджет- не прекалявайте със скъпите съставки. Може да бъдете оригинални и с по-евтини продукти.

6. Когато сте планирали шведска маса, мислете за цветовите комбинации и различните височини, за да направите храната достъпна до всеки поглед.

7. Според етикет, трябва да има по 6-8 хапки на човек.

8. Винаги правете комбинации между топла и студена кухня

9. Бъдете креативни като използвате за поднос парче стъкло или огледало.

10. Винаги аранжирайте масата с цветя.

11. Ако сервирате хапки, то те трябва да са добре овкусени. Ако сервирате порции, оставете гостите сами да си изберат подправките.

12. В последно време е много модерно да се сервират различни видове хлябове или брускети. 13. Със сигурност ще направите добро впечатление.

14. Никога не поднасяйте ориз и картофи. Изберете само едно от двете.

15. Ако правите пикантна храна, се уверете кои от гостите консумира люто.

16. Винаги избирайте един тип кухня- италианска, френска, българска.

17. Ако сте предвидили десерт, то гледайте да са такива, които не изискват обработка преди сервиране. Кексовете и пайовете са отличен избор за всеки повод. Или малки тарталети.

Едно от основните неща за всяко парти е менюто с напитки. Разучете какво пият вашите гости. Оставете си достатъчно време бутилките да се охладят. Уверете се, че има достатъчно лед в камерата.

Изненадайте гостите с оригинални коктейли или безалкохолни напитки като сок от бъз, джинджифил и мента.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА