Last news in Fakti

1 Октомври, 2011 18:43 3 192 1

Есента дойде. Депресията чука на вратата

  • депресия-
  • есен
Есента дойде. Депресията чука на вратата - 1
Архив

 Ръстът на депресиите през есенно-зимните месеци традиционно е по-висок спрямо другите сезони.

Намаляването на деня, по-малкото количество слънчева светлина и свързаните с това хормонални промени също усилват усещането за тежест.

Доказано е например, че в страните с много слънчеви дни даже и при липса на високи доходи, като Нигерия, хората са много щастливи.

Точно обратното, в скандинавските държави, в които слънцето залязва рано следобед идепресиите са с по-голяма честота, както и самоубийствата.

Психолози съветват да използваме техниките на позитивно мислене, защото всяка негативна мисъл има вариант за противодействие. Действа и омаловажаването по стандартния начин - че най-важното е да сме здрави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jesika

    3 0 Отговор
    Е ми освен да замина за Нигерия