Last news in Fakti

21 Декември, 2015 13:04 1 798 2

Да возиш коза с хеликоптер (ВИДЕО)

  • коза-
  • возиш-
  • хеликоптер

В Юта са разработили специална стратегия за залавяне на планински кози

Популацията на планински кози в Юта се развива от 50 години и към момента техният брой е достигнал 2000, пише „Вашингтон Поуст“.

Така и някои райони в областта са пренаселени от животинския вид. За това и агентите от отдела за дивите природни ресурси са разработили нова тактика за тяхното разследване в по-малко заселени райони, където те ще имат достъп до прясна храна.

Те преследват с козите хеликоптер, от където ги приспиват чрез изстрел със специални пушки. След като една коза е приспана, тя се завързва към специална кошница, която е прикачена към хеликоптера. След това с хеликоптерът я транспортирана до безопасна зона. На животните им се връзват очите, за да не се панират по време на полета.

След това козите преминават през медицински прегледи и биват преместени в райони, където могат да се осигурят по-широки генетични банки за местното население. Така се подпомагат екосистеми чрез премахване на козите от пренаселени области и тяхното заселване в по-ненаселени такива, където те да увеличат свята численост. Най-често те са заселвани в изолирани острови, където могат да служат като източник на храна за местното население. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баз

    0 0 Отговор
    ..си тук в Бг-то въздушна медицинска помощ требе си президента че да ползваш а навънка хората кози си возят на хеликоптерите за добро утро смяяяяяяятай
  • 2 ззз

    0 0 Отговор
    и в СССР така ги возят козите....барабар с комунистите