Last news in Fakti

4 Февруари, 2016 15:37 2 108 1

Одобриха метод за раждане от трима родители

  • дете-
  • родител-
  • зачеване

Американски учени и специалисти по биоетика одобриха внедряването в САЩ на метод, който позволява да се раждат деца от трима родители. По-рано опити за подобен начин на създаване на поколение беше разрешен във Великобритания.

Благодарение на тази технология учените се надяват да намалят заболяванията, които се предават по генетичен път. Това ще може да става чрез заместване на „дефектните” митохондрии на майката със здрави митохондрии от майка-донор. Дефакто ще се получи така, че детето е заченато от две майки и един баща.

Възможността за внедряване на такава технология е обсъждана от специална комисия, която беше създадена още през 2015 г. от Американското управление по санитарен надзор над качеството на хранителните продукти и лекарства. Нейни членове казват, че разрешаването на въвеждането й е добре, но трябва да се подхожда внимателно. Тя трябва да се прилага единствено и само в крайно необходими случаи и под надзора на държавните служби.

Одобрението от страна на експерти не означава, че в най-скоро време може да очакваме появата на „генно модифицирани деца”. В бюджета на САЩ за 2016 г. не са заделени пари за подобни опити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jp power

    0 0 Отговор
    Вече ми се привижда следния разговор. """ В лекарски кабинет, доктора към желаещите за рожба. Ето ви списъка с болестите, изберете си ,кои да махнем и кои да оставим."""