Last news in Fakti

11 Март, 2016 20:57 1 797 1

Цял живот на диета

  • диета-
  • великобритания-
  • жени

Всяка трета британка цял живот е на диета, установиха британски учени. Анкета показва, че 60% от запитаните са спазвали хранителен режим през миналата година. 70% заявяват, че по-голямата част от времето са на диета, а всяка трета жена заявява, че целогодишно е на такава. По-различна е ситуацията при мъжете – 40% от тях спазват хранителен режим.

Само 30% от респондентите заявяват, че са ползвали метода на броя калории, които приемат. Повечето са прибягвали до методи за намаляване на теглото, които са опасни за здравето.

В общи линии близо половината (48%) от участниците в анкетата заявяват, че през 2015 г. са били по-малко или повече време на диета. 25% пък заявяват, че не знаят колко калории приемат дневно.

Много от хората, които се подлагат на диети, не успяват да постигнат успех с наднорменото тегло. „Много жени и мъже се опитват да отслабнат през целия си съзнателен живот, но за нещастие след края на диетата бързо се връщат в състоянието, което са били преди да я започнат. Те спазват диета, от която малко намаляват теглото си, след което губят воля (най-често поради свръхочаквания или неправилно избрана диета). В резултат, отново напълняват”, казва Шарлът Стърлинг-Рид, консултант по правилен начин на хранене.

Правилният начин на хранене е индивидуален за всеки човек, в зависимост от начина му на живот, убедени са специалисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ради

    0 0 Отговор
    Не споменават колко е важно , когато се появи човек на този свят , как се храни , колко спортува и така на татък , като си наблъскате децата с вафли шоколади и зрънчовци още от много малки и цъкат само на Компютрите и не спортуват и по един път на ден да ядете след 18-20 годишна възраст може да си дебелеете ,и още нещо , пълно е с хора които ядат много много бързо ,а това е ви прави коремите ви (Тумбъци), хранете се бавно , яжте плодове и зеленчуци по малко хляб , пиите много вода и се движете , ако ли не Шори