Last news in Fakti

22 Март, 2016 18:21 1 357 0

Ракът победи бившия кмет на Торонто

  • роб форд-
  • торонто-
  • кмет-
  • канада

През 2014 г. стана ясно, че Роб Форд има злокачествен липосарком в корема си

Ракът победи бившия кмет на Торонто - 1
Снимка: АП/БТА

Бившият кмет на Торонто Роб Форд почина на 46 години след като загуби битката с рака. Това обявиха в съобщение до медиите от неговото семейство.

Той се отказа да се кандидатира за кмет през 2014 г. след като му беше поставена опасната диагноза. Все пак той спечели съветническо място.

През 2014 г. стана ясно, че Роб Форд има злокачествен липосарком в корема си. През 2009 г. Роб Форд беше в болница заради тумор на апендикса му.

През 2010 г. Роб Форд печели убедително кметските избори в Торонто с обещанието да намали данъчната тежест за гражданите за сметка на ефективното използване на средствата от бюджета.

Компрометиращи данни за него станаха достояние на медиите за пръв път през май 2013 г. след публикации в полицейските отчети. При това стана ясно, че Форд прекарва на работното си място едва по 4 часа дневно и нерядко се появява там пиян.

В края на 2013 г. той беше принуден да се оттегли след като беше хванат да пуши крег.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА