4 Април, 2016 09:34 878 0

Лекарите от частните болници започват протест

  • лекарите-
  • частните-
  • болници-
  • започват-
  • протест

В основата на действията им е обжалването на служебния Рамков договор

Лекарите от частните болници започват протест - 1

От днес лекарите от частните болници започват протест. В основата на действията им е обжалването на служебния Рамков договор, каза по БНР д-р Николай Болтаджиев, председател на Националното сдружение на частните болници. Очаква се общинските и държавните болници да решат дали ще подкрепят искането. 

“Още в петък имаше поредни писма от НЗОК с различна информация за отчитане на пациентите”, каза още д-р Болтаджиев.

“Не работим по клиничните пътеки по отменената наредба №40. Цялата нормативна база в този документ е под съмнение. Новите клинични пътеки не са обнародвани в "Държавен вестник". Лекуваме по правилата на медицината и по старите алгоритми. Дай Боже, да останем само по правилата на медицината”, каза още той.

Единственото решение е да се работи по Рамковия договор от 2015 година до подписване на новия за 2017-а, смята д-р Болтаджиев. Той припомни, че новите правила са наложени административно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА