Last news in Fakti

8 Април, 2016 05:15 3 012 0

От какво зависи силният оргазъм?

  • оргазъм-
  • зависи-
  • силният

Ново проучване показва реакциите на мъжкото и женското тяло

Проучване, проведено от Индийския медицински университет, разкрива подробности относно условията за постигане на оргазъм при двата пола, съобщи „Дейли Стар“.

Оказва се, че основата за постигане на оргазъм е най-вече физическа и се отнася до отделната човешка анатомия. Естествено има и някои значителни разлики във физическите реакции между мъжете и жените.

При силния пол постигането на оптимален оргазъм зависи от синхрона между двата дяла на Вегетативната нервна система (мостът между нашия мозък и нашето тяло) – симпатиков (който повишава нивото на адреналина) и парасимпатиков (който контролира тялото в покой). Тоест за максималното удоволствие при мъжете е важно сигналите между техния мозък, гръбначен мозък и пенис да са в максимално добро работно състояние.

Нещата при жените общо взето зависят от позиционирането и физическото стимулиране. Колкото повече се приближава клитора до вагиналната стена по време на секс, толкова по-вероятно е жената да получи оргазъм. Когато става въпрос за пози, това ще рече, че за предните входни позиции като мисионерската поза например, е по вероятно да доставят оргазъм при жените, от колкото задните такива, като кучешката поза. Според специалисти за жената е по-вероятно да постигне вагинален оргазъм, ако предната стена на влагалището е по-стимулирана.

„Сексуалното изживяване може да бъде във вашия контрол на базата на вашата увереност, способност за доверие и откритост“, заявява водещият автор на изследването доктор Елизабет Емхард.  


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА