18 Април, 2016 01:30 1 734 0

Мъж се кани да "преплува" Карибско море с балон

  • мъж-
  • балон-
  • преплува-
  • карибско море-
  • флорида

Смелчагата не се бои от морската шир, дори и да е с най-примитивния правателен съд

Мъж от американския щат Флорида се кани да направи пътешествие из Карибско море с нестандартен плавателен съд, информира UPI.

Издръжливият атлет Реза Балучи смята да се затвори в примитивна "лодка", наподобяваща балон (на снимката), и да прекоси разстоянието от северноамериканския континент до Хаити, Куба и Пуерто Рико.

Лично смелчагата ще задвижва плавателното средство, върху което са разположени 72 буя, стабилизиращи структурата му. Единственият "лукс" на борда ще e GPS-устройство.

Това няма да бъде и първият подобен опит на Балучи. През 2014-а той пробва същото, но тогава се налага да бъде спасен от бреговата охрана след само 100-ина изминати километра.

Търсачът на силни усещания е правил и други подобни щуротии - пробвал се е да оцелее в пустинята "Долината на смъртта", както и да пробяга периметъра на Съединените американски щати. Всичко това той инициира, за да събира дарения за деца в нужда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА