Last news in Fakti

14 Май, 2016 21:19 1 022 0

Д-р Лобел: В идните години може да се сблъскаме с много вируси като Зика и Ебола

  • зика-
  • ебола-
  • човечество-
  • вируси-
  • лесли лобел

В следващите години човечеството може да се сблъска с много вируси, подобни на Зика и Ебола - прогнозира световноизвестният вирусолог и изследовател на двата вируса, д-р Лесли Лобел, цитиран от БНР. Затова е важно да знаем как да се справяме с тях, заяви той на Международния конгрес на медицинските науки в София.

Влиянието на вируса Ебола намалява, но просто трябва се изживее, посочи д-р Лесли Лобел:

"Колкото повече се разпространява вирусът сред населението, толкова повече неговата вирулентност намалява и по този начин с отслабването той ще започне да се появява сред много голяма част от населението. Ще се превърне в ендемия и мъже и жени на млада вързаст, когато бъдат инфектирани с този вирус, много по-лесно ще понесат заболяването."

Същото се отнася и за вируса Зика, поясни д-р Лобел:

"В новите условия очаквам да видим много повече такива вируси от типа на Зика, и мисля, че начинът, по който в момента се справяме с подобни заболявания, може да бъде използван като модел за други заболявания, които ще се появат."

Според познатия онколог проф. Робърт Браун науката започва да разбира, че някои туморни клетки вероятно са по-значими и по-различни от другите и на това се дължи резистентността на рака към химиотерапията. Затова учените вече опитват и имунотерапия, която дава и първи резултати при рака на белите дробове. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА