5 Юни, 2016 07:00 1 781 0

Талисманът на Франция ще пропусне Евро 2016

  • талисман-
  • франция-
  • евро 2016-
  • пропуска

От УЕФА са забранили достъпа на петела Балтазар до футболните срещи

Талисманът на Франция ще пропусне Евро 2016 - 1

Петелът Балтазар, талисман на френския национален отбор по футбол от над 20 години, получи забрана от УЕФА да влиза на стадионите на Евро 2016, информира "БиБиСи".

Собственикът на птицата Клеман Томашевски е получил писмо от централа, предупреждаващо, че няма право да присъства на футболните двубои заедно с домашния си любимец от съображения за сигурност.

Балтазар доби световна слава през 1998-а година, когато Франция спечели световната титла на родна почва.

Томашевски винаги носи петела със себе си на футболни срещи. Любопитен е фактът, че птицата не е пропускала домакински двубой на "петлите" от 1982 година насам, което значи, че е присъствала на над 220 мача.

"Моят петел е част от френската футболна легенда, а сега не мога да го заведа на мач". - споделя разочарованият фен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА