Last news in Fakti

10 Юни, 2016 15:17 1 238 4

Има спад на нападенията над медици

  • москов-
  • спад-
  • нападенията-
  • медици

Взетите мерки са дали резултат и има понижаване на случаите на агресия, заяви Москов

Има спад на нападенията над медици - 1
Снимка: БТА

Има спад в нападенията срещу медици, съобщи здравният министър Петър Москов.

По думите му взетите мерки са дали резултат и има понижаване на случаите на агресия. Той добави обаче, че случаите на нападения над лекари никога няма да спрат окончателно.

„Те не са спрели в нито една държава. Това е част от риска на колегите, които работят там. Надявам се, че мерките, които взехме в началото на мандата ни доведоха до много рязко спадане и такива нападания вече са инцидент”, заяви Москов.

Има ясна координация между звената на Министерството на здравеопазването, на полицията и прокуратурата. Това, което заварихме - по едно нападение дневно, вече не се случва, увери Москов. Такива деяние ще бъдат преследвани сериозно, а извършителите ще бъдат наказвани, заяви той.

Относно медицинското обслужване на родилки при раждане Москов посочи, че има регламент за исканията и реда на плащане. Всяко искане на заплащане или доплащане на гарантирани медицински услуги да се предостави на Министерството на здравеопазването, призова от парламентарната трибуна той.

Относно възможностите за сътрудничество между БСП и БЛС по политики в областта на здравеопазването, Москов увери, че не се притеснява от подобна алтернатива. Тя по-скоро би трябвало да притеснява българските граждани, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    1 0 Отговор
    Като няма медици ,няма и нападения.
  • 2 666

    0 0 Отговор
    Ми нали бате Бойко ги изнесе в чужбина. Да си припомним думите на нашия мъдър политик:

    "Както Германия произвежда и изнася коли, така България ще произвежда и изнася лекари”

    Юли месец 2011 година.
  • 3 ТИКВОЧА

    0 1 Отговор
    АБЕ ГОТИН ТИ КОМАИ ПРЕКАЛЯВАШ С БЕЛОТО НАПОСЛЕДЪК. И ТИ СИ ЕДИН МИНИСТЪР НЯМА ЩО АМА НАЛИ ТИКВАТА ТРЯБВА ДА СИ КРЕПИ КАБИНЕТА И НЕСМЕЕ ДА ПОГЛЕДНЕ В МИНИСТЕРТВОТО ТИ.ЩО НЕ КАЗА НЕЩО ЗА ПЕНКА БЕЛЕВА С НЕЙНАТА ЗАПЛАТА 10 000 ЛВ.ОТ ИЗВЪРЕДЕН ТРУД. НЕ ВИ СРАМ БАНДИТИ.ПО ПРЕСТЪПНО УПРАВЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НЕ ПОМНИ .АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО ГЛАСУВАХМЕ ЗА ПОЖАРНИКАРЯ ОТ БАНКЯ РАЗОЧАРОВАНИЕТО МИ Е СТРАШНО .ТА ПЕПИ 2 ГД. ПРАВИШ РЕФОРМИ В НИЩО ПРАВЕНЕ . КОЛКОТО ПО-БЪРЗО СИ ОТИДЕТЕ С МАХЛЕНСКИЯ СВАДАДЖИЯ ТОЛКОВА ПО -ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ЧЕ КАКТО Е ТРЪГНАЛО ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ НЕ САМО ЛЕКАРИ И СЕСТРИ НЯМА ДА ОСТАНАТ АМИ И ВАТМАНИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРОБЛЕМ.
  • 4 очевидец

    0 0 Отговор
    г-н министър защо не направите един експеримент,като сложите скрита камера на човек, не много марково облякан,и го изпратите на лакар(без значение какъв) за преглед,но без рушвет. И гледаите отношение,уважени и лекуване.и го пробваите с човек които пробутва дваисетачка на лекаря,и си преценете каква държава,каква система и за каква реформа става вапрос. особенно при спешни случаии.става вапрос за пловдивските болници...