Last news in Fakti

23 Юни, 2016 09:17 1 720 2

Медици от Спешна помощ в София на бунт

  • медици-
  • спешна помощ-
  • бунт

Напрежение в Спешна помощ в София. Медиците протестираха снощи заради несправедливо, според тях, разпределение на увеличението на заплатите. Оказва се, че то ще е много по-високо за хората, които работят в администрацията, и по-малко за тези, които работят на терен, тоест лекарите и сестрите, предаде Нова телевизия.  

От документ, с който Нова разполага, става ясно, че средното увеличение за административните длъжности е 16,2%. С най-много се вдига заплатата на „завеждащия архиво-хранилището" – 35,4%. Така неговото възнаграждение е по-високо от това на старша сестра. А като сума най-голямото увеличение е 300 лева - получават го експертът по безопасни условия на труда и главният юрисконсулт.

За сравнение при медицинския персонал средното увеличение на заплатите е 9,2%, лекарите с две специалности ще получават 7% по-високи заплати.

Освен от заплащането си, медиците от Спешна помощ се оплакват още от вербална агресия на работното си място, от лошо отношение на ръководството към тях. Освен това получавали постоянни наказания, което още повече намалявало възнагражденията им. 

„Д-р Гелев се отнася с нас абсолютно подигравателно, нарича ни „Цървули”. Когато медиите се опитате да влезете в нещата, г-н министърът му позволява да излезе в отпуска”, заявиха медици. 

Те признаха и за това, че им е забранено устно да карат пациенти до една от частните болници в София. Ако го направят, ги грозяла глоба. 

„В този център работят 900 човека, а вие цитирате 4-5 заплати, които са административни. На тези длъжности са назначени хора с висше образование”, заяви пред Нова телевизия шефът на Спешна помощ – София д-р Георги Гелев.  

Той напълно отхвърли обвиненията, че е обиждал подчинените си, както и че е наказвал хора за монотонно говорене. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Поредната подигравка. Или увеличаваш на всички по равно или слагаш приоритет на хората работещи с пациенти, ако архивиста иска да взима по-висока заплата да ходи да се разправя с пациенти и да го псуват ежедневно. Накрая ще кажат, че са вдигнали заплатите, а то 7% са 50-60лв, но на чиновника са 300лв, ясно е, че лекарите и сестрите са повече, но по-добре на всички по 150лв отколкото на чиновниците повече.
  • 2 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    Д-Р АНДРЕЕВА БЕШЕ ПОДКАРАЛА НО Д-Р ГЕЛЕВ ИЗЛЕЗЕ В БОЛНИЧЕН 6 МЕС. 5 ДНИ ГО ДЕЛЯХА ОТ УВОЛНЕНИЕ НО ПРОСТО ИЗВАДИ КЪСМЕТ. С ИДВАНЕТО НА ГЕРБ НА ВЛАСТ И ПО СПЕЦИАЛНО НА МИНИСТЪР ПЕТЪР МОСКОВ ГЕЛЕВ ХВЪРЛИ ДЮШЕШ С ПОДКРЕПАТА НА ДРУГИЯТ НЕИЗТРЕЗНЯВАЩ ЗАМ .МИНИСТЪР ШАРКОВ. ТОВА ЧЕ МЕДИЦИТЕ СИСТЕМНО СА ОБИЖДАНИ Е ВЯРНО НО КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОТ ЕДИН САМОЗАБРАВИЛ СЕ АЛКОХОЛИК КОЙТО ОТИВА НА РАБОТА АКО ИЗТРЕЗНЕЕ. КОЛЕГИ НЕ СЕ ДРАЗНЕТЕ ДОКАТО Е ТОЗИ МИНИСТЪР И ТОЗИ ПРЕМИЕР ТАКА ЩЕ БЪДЕ. ПРОСТО ПРАВЯТ ВСИЧКО КАКТО ИМ ДОИДЕ И НИ СЕ ПОДИГРАВАТ АЗ ГИ ВИЖДАМ ГОРЕ СПОМЕНАТИТЕ ДРУГАРИ КАТО МАХЛЕНСКИ КОНЬОВИЧАРСКИ ГАМЕНИ.