Last news in Fakti

25 Юли, 2016 11:07 3 027 5

Майка спасява рожбата си с цената на собствения живот

  • майка-
  • спасява-
  • рожбата си-
  • цената-
  • собствения живот

32-годишна жена с диагноза рак на гърдата роди по спешност, в шестия месец, в столичната АГ болница „Майчин дом”. Още докато бременността е била в ранен срок, пациентката е диагностицирана и оперирана. Лекарите я съветват да прекъсне бременността, но тъй като рожбата е била много желана, жената отказва аборт както и последващата лъче и химеотерапия.

За съжаление болестта бързо напредва и при приемането й в „Майчин дом” тя вече е с метастази в костите, гръбначния стълб и белия дроб. Освен това е и с редица придружаващи заболявания като множествена склероза, високо кръвно налягане, нисък хемоглобин и голяма загуба на тегло.

„Пациентката е била посъветвана да постъпи в нашата болница, тъй като тук бебето има най-големи шансове за оцеляване. Клиниката ни по неонатология е не само най-голямото такова звено в страната, но и с най-добрата апаратура и специалисти”, разказа доц. Николай Доганов, който извърши Цезаровото сечение. Денят преди секциото направихме стройна подготовка като коригирахме анемията с кръвопреливане. Предприехме необходимите реанимационни действия за бебето и резултатът е налице. Роди се момченце с тегло 910 гр., във видимо добро състояние, което в момента е в интензивно отделение и за него се полагат изключителни грижи то да бъде стабилизирано, заключи доц. Доганов. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Косматия

    1 0 Отговор
    То за майката вече е късно.
    Дано детенцето се възтанови и стане на човек!
  • 2 111

    1 0 Отговор
    Надявам се никога да не ми се налага да правя подобен избор. Не съм убедена, че е правилен. Никой няма да гледа детето по-добре от майка му. За съжаление, тя не единствената. Аз също имам позната, която даде живота си заради дълго чакано дете. Ужасен е живота.
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Майката е преценила, че така или иначе нейният живот е ограничен и дните й са преброени, докато на малкото бебече тепърва започва. Взела е най-правилното решение, да дари живот вместо да задържи изстрадалия си свой за броени дни. Това е достойна постъпка далеч от егоистичното общество. Горд съм, че е българка и е постъпила така.
  • 4 Сашко

    0 0 Отговор
    ДЪЛБОК ПОКЛОН !!!
  • 5 некойси

    0 0 Отговор
    Трагедия, нямам думи просто.