15 Септември, 2016 19:09 4 403 3

Дермохирург № 1 нас избра България пред Германия

  • георги чернев-
  • лекар-
  • дерматолог

Проф. д-р Георги Чернев е сред номинираните за Медицинските Оскари

Дермохирург № 1 нас избра България пред Германия - 1

Завършил медицинското си образование в Американския университет „Бенджамин Франклин” в Берлин, младият професор д-р Георги Чернев е сред примерите за успешни български лекари, избрали да работят на родна земя, въпреки неустоимите предложения от болници в Западна Европа. Той е сред номинираните за Медицинските Оскари.

След дипломирането си през 2001 г. е одобрен за докторант в катедрата по дерматология, венерология и алергология към медицинския университет "Бенджамин Франклин" в Западен Берлин. Специализира в редица реномирани клиники по дерматология на територията на Германия.

Придобива специалността дерматология и венерология през 2008 г., като между 2008 и 2010 д-р Чернев активно работи за създаването и утвърждаването на поликлиниката по дерматология и дерматологична хирургия в Кирхайм, Германия.

След проведен конкурс през 2010 г. д-р Чернев получава академичната степен „Доцент” по дерматология и венерология към Факултета по медицина към Тракийския университет в Стара Загора, катедрата по дерматология и венерология.

От 2011-2016 г. Георги Чернев е доцент по дерматология и венерология в поликлиниката на Университетската болница Лозенец.

През 2013 г. той създава частната дерматологична клиника с насоченост дерматохирургия, инфекциозни дерматози, имунологични, генодерматози, редки и трудни за диагностициране дерматологични заболявания.

В рамките на интердисциплинарната международна научна колаборация Георги Чернев е избран официално за Професор по договор в Университета G.Marconi в Рим за учебната 2015-2016 година.

От март 2016 Георги Чернев е избран официално и за професор и началник на клиниката по дерматология, венерология и дерматологична хирургия към Медицински институт на МВР-София (Министерство на вътрешните работи).

Проф. Георги Чернев създава първото по рода си в България дружество (с национално и интернационално участие) за контрол на хистопатологичните препарати при пациенти с кожни тумори- ADCSTR (Asociation for Dermatohistopathological control, reevaluation and subsequent therapeutic recommendations), чиято основна цел е и потенцирането на млади таланти в дерматологията, реализацията на иновативни научни разработки (касаещи всички сфери на дерматологичната наука) във високо квалитетни международни издания. Сдружението подкрепя интернационалната колаборация в сферата на науката и ежедневната дерматологична практика, като членовете му работят усилено за усъвършенстването на собствените си знания, както и за подобряването на медицинската наука като цяло, участвайки в редица научни проекти и публикации, интегриране на нови теории за етиологията и патогенезата на различни заболявания.

Проф д-р Георги Чернев има повече от 350 научни труда, от които над 300 реално публикувани статии в предимно международни списания, сред които The Lancet, The New England Journal of Medicine, Medicine Baltimore, Mayo Clinic Proceedings и The Journal of Investigative Dermatology, издател и съавтор на 3 книги, с над 40 глави общо и е редовен участник на национални и международни форуми и конгреси по дерматология. Има импакт фактор над 300 и над 700 цитата в световната литература. Отличава се като един от водещите специалисти в своята област и е с най-висок импакт фактор сред дерматологичната гилдия.

С дейността през последните 6 години проф. д-р Георги Чернев има съществени и неоспорими приноси за етаблирането на българската наука и дерматология като цяло, както и за възражадането на дерматологичната/дерматохирургичната ни школа на Европейско и световно ниво.

Сред номинираните е и хирургът акад. Дамян Николов Дамянов.

Акад. Дамянов е университетски преподавател и лектор с повече от 45-годишен стаж. Автор и съавтор е на над 30 книги и учебници, повечето от които са под негова редакция, както и на над 300 публикации в български и чуждестранни списания. Хирург с над 45-годишен стаж. Консултирал над 55 хиляди български и чуждестранни граждани и оперирал близо 10 000 от тях.

Неврохирург № 1 у нас – д-р Славомир Кондов, получи заслужена номинация от Медицинските Оскари. Наред с международните си и национални постижения в областта на неврохирургията, д-р Кондов е запален по бойните изкуства и е автор на две стихосбирки. В момента е началник ІІ-ро Неврохирургично отделение и началник Операционни зали в УМБАЛ” Света Анна”- София.

Второто издание на годишните награди NATIONAL MEDICAL AWARDS 2016 ще възнагради хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта. Партньори на събитието са Български лекарски съюз и други браншови организации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 академик

    1 1 Отговор
    бре, 7 години след придобиване на специалност,става професор по тази специалност!Кога работи,кога се специализира,кога писа и издаде научни трудове,кога обучи докторанти?! Много на скорост нещо....
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    обадете му се да го питате?
  • 3 anom

    1 0 Отговор
    с парите и властта на тати.специалист под средното ниво.само PR е силен.Сега е много лесно-фалшиви статии и преписана дисертация и готово.