Last news in Fakti

21 Октомври, 2011 10:28 2 886 1

Манекенските форми при жените пречат на забременяването

  • мода
Манекенските форми при жените пречат на забременяването - 1
EPA/БГНЕС

 

Отслабването и поддържането на фина фигура е по-вредно за организма и от затлъстяването, когато една жена иска да зачене, предупредиха американски експерти.

Изследване откри, че кльощавите жени имат по-малък шанс да забременеят от дамите с наднормено тегло, включително и тези, които са крайно затлъстели. Ръководителят на проучването – специалистът Ричард Шърбан, обяви, че вниманието, което обществото обръща на рисковете за здравето от затлъстяването, означава, че светът подценява поднорменото тегло. Проблемът се изостря допълнително от неосведомеността на младите момичета, които се стремят всячески да придобият фините фигури на манекенките от телевизионния екран.

Д-р Шърбан от Центъра за плодовитост в Чикаго изготвил проучването си след почти 2500 сесии със свои пациенти за срок от осем години. Според него жените се разделят в три групи – много слаби, нормални и затлъстели. Дамите, попадащи в графата му "нормални", обаче във Великобритания се считат за затлъстели.

 

Информация на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лу

    1 0 Отговор
    Дженифър Анистън е типичен пример за това ! Непрекъснато поддържа стриктна диета и линия, за да може да се прави на перфектната мадама и да сменя колегите си един след друг в леглото ! А не вземе да направи нещо смислено и да си отгледа дете, независимо дали ще го роди или осинови. Диетата и липсата на мазнинки около корема е фактор за трудно забременяване ! Трябва да се консумират пълномаслени продукти!