Last news in Fakti

25 Октомври, 2011 15:29 1 469 1

От Китай до България пеша

  • софия-
  • нона караджова-
  • юджи миата-
  • природозащитник

29-годишният природозащитник Юджи Миата, който е в София след 9 000 км преход пеш от Китай до България, на път за Лондон с послание в защита на мира и околната среда, ще се срещне утре с министъра на околната среда и водите Нона Караджова. След 4 години ходене младият японец е преминал българската граница в Свиленград в края на септември т.г. До този момент той е посетил Хасково и Пловдив, а София е последната му спирка в нашата страна.
Срещата му с министър Караджова ще се състои на 26 октомври 2011 г., сряда, от 13,00 часа, в  Първа английска езикова гимназия в столицата, бул. „Дондуков” № 60, където Юджи Миата заедно с учениците ще засади розови храсти в двора на училището. Посещението е по покана на директора Нели Петрова и е организирано със съдействието на МОСВ.
Министър Караджова ще поздрави младия пацифист за мисията му да насърчава хората за опазване на околната среда, както и учениците от гимназията за тяхното домакинство.
Юджи Миата е започнал пешия си преход през света през 2007 г. Досега е минал през 9 държави – Китай, Корея, Япония, Тайван, Виетнам, Камбоджа, Тайланд, Сирия и Турция. По пътя си Юджи е засадил над 3000 дървета и растения. Пътешествието на японеца е по международния път E-80. Той ще продължи през Сърбия, Унгария, Австрия, Чехия, Германия и Франция, като планира да пристигне в Лондон по време на Олимпийските игри през 2012 година.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смърфиета

    0 0 Отговор
    Евала, пич!