Last news in Fakti

3 Ноември, 2016 09:30 1 868 1

Киселото зеле ни предпазва от рак

  • проф. донка байкова-
  • киселото-
  • зеле-
  • предпазва-
  • рак

В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза храна е естествено лекарство, заяви проф. Донка Байкова

Киселото зеле ни предпазва от рак - 1
Снимка: БНТ

Киселото зеле може да предотврати в голяма степен раковите заболявания. Това каза по БНТ диетологът проф. Донка Байкова. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза храна е естествено лекарство.

Киселото зеле освен че съдържа много витамини, внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик. Единственият минус е голямата концентрация на сол, затова специалистите по хранене препоръчват солният разтвор да е едва 2%.

„Влошават условията за развитието на патогенни бактерии, в това число и на различни ракови причинители. На второ място като минат през чревната бариера и стигнат черния дроб, подтискат производството на холестерол и триглицериди. Тези млечно-кисели бактерии понижават алергичните реакции на организма. Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично“, обясни проф. Донка Байкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.