17 Ноември, 2016 00:30 15 347 0

Още една тайна за секса: Нормално е...

  • секс-
  • тъга-
  • депресия-
  • сълзи-
  • потиснатост
Още една тайна за секса: Нормално е... - 1
Снимка: Shutterstock

Сред тях е и тъгата. Често срещано явление, което не означава, че нещо не е наред.

Защо плачем след секс? Според изследване от октомври 2015 г. 46% от 230 жени в сексуално активна възраст поне веднъж в живота си са изпитвали раздразнение след секс. Това означава, че почти половината от жените в активна възраст са се чувствали или са попадали в състояния на меланхолия, безпокойство, агресия, депресия след секс, дори той да е бил хубав.

Същите ефекти се наблюдават и при мастурбация. Състоянието се наблюдава и при мъжете. Хората описват феномена като "чувство на яд или срам", а също и като "да загубиш част от себе си".

Тези усещания невинаги са съпроводени от сълзи, както понякога има и сълзи без чувства. За това състояние се знае малко и учените са объркани, но поне за едно са единодушни – тъгата след секс не трябва да е повод да се чувствате изолирани. Тя не е повод за раздяла!

Изводът е, че можем да получим най-върховния оргазъм с човека, когото обичаме лудо, и в същото време да изпаднем в потиснато настроение след това. Това е знак, че не става дума за влошени отношения между партньорите и подобно чувство не е повод за раздяла.

Мнението на сексолога е, че хората, които се почувстват разтревожени или раздразнени след секс, е добре да потърсят обективната причина за това усещане. Възможно е разковничето за подобно раздразнение да се крие в партньора или в заобикалящата среда. Няма нищо срамно да изпитваме тъга след секс. Потиснатостта или неудовлетвореността след секс не е признак за психологически отклонения, съобщава woman.hotnews.bg.

Ако ви се е случвало да изпаднете в мрачно настроение след половия акт с партньора си, когото силно обичате, това може да означава, че по необясними причини сте се оказали под влияние на един много мистериозен феномен, който тепърва предстои да бъде задълбочено проучен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА