17 Ноември, 2016 13:00 4 022 1

Най-ефективният начин да спрете цигарите

  • вредни навици-
  • пушене-
  • лесен начин-
  • преяждане-
  • отказване
Можем ли да се откажем от лошите си навици, само като започнем да се интересуваме истински от тях? Психиатърът Джъдсън Брюър изучава връзката между осъзнатостта и пристрастяването - от тютюнопушене до преяждане и всички други неща, които правим, въпреки че знаем, че са вредни за нас. В това видео на TED ще научите повече за механизма на развитие на навика и ще откриете една проста, но работеща тактика, която може да ви помогне да победите желанието си да запалите цигара, да хапнете нещо сладко или да си погледнете за пореден път в телефона по време на шофиране. Психиатър и експерт по зависимости, Джъдсън Брюър изследва техники на осъзнатост, които ефективно помагат за потушаване на „апетити” от всякакъв вид. Джъдсън Брюър е лидер в "науката за самоусъвършенстване", с почти 20 години опит в научните изследвания на съзнанието. Като експерт в обучението по осъзнатост при борбата със зависимости, Джъдсън е разработил нови лечебни програми, с които помага на хора с наркотични зависимости и хранителни разстройства. Джъдсън в момента е доцент по психиатрия и медицина в Университета на Масачузетс, Факултет по медицина, където е директор на изследвания в Центъра за осъзнатост.

Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от червения бутон долу вдясно, който се визуализира след стартиране на видеото):

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЖМЧ

    3 16 Отговор
    най сигурния начин да откажете цигарите е ДА ЖЕЛАЕТЕ ДА ГИ ОТКАЖЕТЕ .