Last news in Fakti

3 Ноември, 2011 15:37 3 128 2

Колекция BUSINESS LINE на Жана Жекова есен-зима 2011/2012

  • софия-
  • мода-
  • жана жекова-
  • есен-зима 2011-2012-
  • сакото-корсет

Жана Жекова създава сако-корсет

Като истински визионер на българската мода Жана Жекова чертае отново параметрите на това какво ще се носи през следващия сезон. Има поне няколко тоалета в най-новата колекция на стилистката, които всяка жена би искала задължително да притежава. Нещо като малката черна рокля в гардероба ни, но този път става дума за костюми. И не просто защото са елегантни, женствени или стилни, има нещо много повече в тях – те се докосват до усещането за перфектност в “слим” силует. Това е точният, ултимативен шик. 


Създателката на българския корсет във висшата мода Жана Жекова изненадващо връща старата му слава но на неочаквано място. Сако-корсет е иноваторския хит на стилистката. За да постигне силно вталяване на силуета при саката Жана Жекова превръща кройката на корсета в част от сакото. Абсолютно неочаквано няколко модела сака са направени с допълнително вградени банели и срезове на корсет. Корсетният модел позволява широко отваряне на деколтето и удобство при движението.


Фантазия и нов поглед към саката са основен елемент, който виждаме в бизнес линията на известната стилистка. С майсторски размах са разиграни традиционните кройки на костюмите с нетипични срезове и аксесоари. За да направи колекцията още по-провокативна, дизайнерката среща най-доброто от женския и мъжки силует, като добавя и мъжка стилистика в някои от тоалетите. Бомбе, папионка и строг шик се комбинират чудесно с флорално сако с дантелен ефект или със силно вталено сако и панталон с копринен блясък.    


Строгата вталеност и издължен силует важи и при палтата, които направени от фин кашмир обгръщат деликатно тялото в комфортна топлина и елеганс. Дължината е строга, под коляното, като аксесоарите от естествена яка с косъм или тънък колан, внасят малко женствен драматизъм. Реглан ракави се появяват както при саката, така и при палтата.   


Типичната за Жана Жекова дантела отново присъства в колекцията, но по различен начин. Използва я за вграждане в платовете, за да получи тониране и нежен, романтичен ефект на тоалетите. Материалите в цялата линия са от най-висок клас като туид с дантела, кашмир, вълна с мохер, студена вълна и коприна и допълнения от естествена кожа с косъм.


Колекцията е разделена в няколко части, които като цветно изражение представляват графити, червено, черно, бяло и топъл беж. Разчупвания от тези основни модни гами са много актуалните за сезона перелини, които са в цвят на къпина и киви. Удобното отваряне в дължина на перелините е прибрано от колан, който дава красива линия на модела.


Само ако облечете тези тоалети, можете наистина да добиете представа каква е разликата между тях и всичко останало. Това е една от най-дълго подготвяните колекции твърди самата Жана Жекова, като за целта създава дори нов екип. Част от свежите попълнения в ателието й е асистент дизайнерката Василена Върбанова.


За финал на ревюто естествено за Жана Жекова е нейното най-запазено амплоа свързано с коктейлни и вечерни тоалети. Стилистката представя лимитирана серия официални рокли. Хитът при тях са платовете с пера, които се поставят върху поли. Щраусовите пера са муза за фантазиите на дизайнерите по света за вечерни облекла за 2012. Акцентът върху корсети, връзки, ситни драперии и фини украси “тон в тон” е онзи екзистенциален елемент във вишата мода, който кара жените да мечтаят. Красивите копринени произведения внасят жизненост и цветна еуфория в зимната приказка, създадена от фамозната стилистка.

Тази есен-зима, според Жана Жекова, са актуални цветовете в черно, червено и сиво.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ина

    0 0 Отговор
    Много стилно и изискано. Усеща се много класа и Жана Жекова затвърждава името си на една от най-добрите. Не знам къде е било ревюто, но много хубаво място!
  • 2 Резиденция Анастасия

    0 0 Отговор
    Изключитекна колекция представи Жана Жекова. Благодарим на г-жа Жекова, че избра Резиденция Анастасия за да представи колекцията си!
    Ина, радвам се че ти харесва мястото.