Last news in Fakti

15 Декември, 2016 09:32 1 263 0

Дядо Коледа лети с 10 милиона км/ч, за да носи подаръци

  • дядо коледа-
  • лети-
  • подаръци-
  • коледа-
  • теория на относителността-
  • ексетърски университет-
  • деца

Учени обясниха мистерията около Дядо Коледа

Дядо Коледа лети с 10 милиона км/ч, за да носи подаръци - 1
Снимка: БТА/ AP

Учени обясниха как Дядо Коледа доставя подаръци на 700 милиона деца в празничната нощ и как влиза през комините, без да бъде забелязан и чут от малчуганите, съобщи EurekAlert.

Експерти от Ексетърския университет във Великобритания обясняват този феномен с теорията на относителността на пространство-времето.

Експерти и професори от географския факултет към университета разкриха на децата, поканени във висшето учебно заведение, как Дядо Коледа успява да се справи с тежката задача да изпълни желанията на послушните деца.

Белобрадият старец влиза през комините благодарение на високата скорост, с която лети шейната му. Според теорията на относителността тялото му може да се свие в посоката, в която се движи.

Теорията – според която могат да настъпят промени във времето и часовникът да спре да тиктака - обяснява и защо Дядо Коледа не остарява.

Физиците от Ексетърския университет са изчислили, че елените на Дядо Коледа трябва да дърпат шейната му с 10 милиона км/ч, за да доставят подаръците на всяко едно дете по света.

Ако малчуганите са били послушни и заслужават дори по-големи подаръци, то шейната трябва да лети дори по-бързо.

Фактът, че добрият старец се движи 200 000 пъти по-бързо от Юсейн Болт, обяснява и защо децата никога не могат да го видят, когато оставя подаръците им под елхата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА