Last news in Fakti

17 Декември, 2016 16:50 3 339 2

Детето Стрелец - свободолюбиво и честно

  • стрелец-
  • дете-
  • зодия

Стрелците са весели и игриви клоунчета,

които се смеят с просълзени очи, ако бъдат отхвърлени. Дори бебетата демонстрират слънчевия си характер и дружелюбност. Пеленачетата Стрелци ще ревнат веднага щом ги оставите сами, но ако закарате количката им в стая, където големите се смеят и разговарят, те мигновено ще заспят. Ще сънуват по-спокойно и сладко, ако наоколо цари уютна атмосфера, създавана от любящи и безгрижни хора. След време ще се отдръпнат от семейството, но докато са малки, ще имат нужда от човешки миризми, гледки и звуци, пише сп."Жената днес". Ако едно дете Стрелец няма близки контакти с хората, ще се затвори в себе си и ще започне да проявява склонност към сарказъм. В такъв случай може и да си потърси заместник – одеяло, възглавничка или рошаво меченце, които да му създават уют и сигурност. И все пак детето предпочита вас.

Момченцето от тази зодия демонстрира щастливата си природа като скита босо по гората, весело си подсвирква, носейки въдица самоделка и буркан с червеи, докато вярното му куче подскача след него, а то говори с всеки – срещнат. Тази детска непринуденост, характерна за Стрелците, се запазва и когато пораснат. Момиченцата пък постоянно са буйни и палави, дори в юношеска възраст и човек трябва непрекъснато да им напомня да се държат като дами. Момичетата и момчетата от тази зодия обаче имат собствена представа за „малка дама“ и „малък джентълмен“.
В основата на всичко стои честността. Неподправената, гола и открита честност. Те я владеят до съвършенство и очакват от вас същото. В противен случай не ще се съгласят да бъдат покорни слуги и да изпълняват всички родителски прищевки.

Това дете с цялото си любопитство ще подложи на изследване вашия авторитет. То достойно ще се предаде, щом разбере, че командите ви са продиктувани от някаква логика. С пъргавата си и логична мисъл то ще анализира родителските заповеди и ако не им даде добра оценка, лошо ви се пише. Ще се опитвате да му налагате своя авторитет, а то ще противопоставя вродената си честност и дързост. Ако бъдете почтени и справедливи, то ще се научи да уважава вашите правила. Трябва да проявявате твърдост, когато сте в правото си, изтъквайки разумни и солидни доводи. Ако сгрешите, трябва да си го признаете, и то открито. Нека бъдем откровени – често родителите създават правила по-скоро за собствена изгода, отколкото за благото на детето. Ако то е от зодия Стрелец обаче, ще усети подобна несправедливост от километри. По-добре е спокойно да му обяснявате заръките и
изискванията си, в противен случай неговата юпитерова упоритост едва ли ще отстъпи пред несправедливото наказание.

Майките на тези деца често казват: „Който много знае, бързо остарява.“ Любопитството на Стрелците няма граници. Те заспиват и се събуждат с въпроси. Докато са мънички, едва са
проговорили и все още изучават околния свят, въпросите им ще бъдат от рода на: „Защо не трябва да пипам печката?“, „Защо ще ми изпадат зъбките, ако ям много бонбончета?“, „Защо трябва да пиша писмо на Дядо Мраз, щом е такъв вълшебник?“, „Защо татко ти намигна, докато говорехте за
втори меден месец и какъв е тоя месец, който се прави от мед?“. Въпросите продължават да ви заливат през целия ден.

„От къде на къде пиленцето ти е казало, че аз съм изял сладките, то защо не говори с мен, а все с теб?“. Сами може да се убедите, че повечето от въпросите на малките Стрелци имат за цел да разобличат лицемерието и измамата, които възрастните се опитват да им насадят. Едва ли ще има полза, ако се ядосате и им изкрещите: „Млъкни най-после! Ако още веднъж ме попиташ „защо“, ще те напляскам. Да не съм чул повече тази дума.“ В следващия момент малкият Стрелец ще изстреля ясния въпрос право между очите ви: „Ама защо?“
Щом малко поотрасне, ще започне да ви пита за други неща. „Защо трябва да се прибирам рано, след като казваш, че ми вярваш?“ (А вие наистина трябва да му вярвате). „Толкова ли е важно какво си мислят хората?“ „Да не би хората да те интересуват повече, отколкото аз?“ Е, това е въпрос.
Гледайте да подготвите отговора, докато детето е още пеленаче.

Юношата от тази зодия никога няма да приеме правилата ви, ако те се крепят по-скоро на обществените норми, отколкото на мисълта за него самия. Могат да се намерят разумни и логични доводи, които да подкрепят желанието ви той да се съобразява с установените закони на поведение.
Поговорката от едно време „Малки деца – малки ядове, големи деца – големи ядове“ като че ли е създадена за децата от тази зодия. Тя е в сила за всички малки Стрелци.

Юпитеровото дете е доста непохватно, дори тромаво.

Винаги трябва да имате под ръка превръзки и йод. Малките постоянно ще ви се пречкат, докато бършете прах или почиствате с прахосмукачка. С подобен успех ще пречат и на всичките ви добри намерения. Постоянно ще сте с наранен пръст или наранено самочувствие. Съществува обаче реална опасност един ден децата ви често да накърняват сърцето ви. Те ще чувстват силна необходимост да бъдат свободни, което означава и освободени от семейните връзки. Ето защо може прекалено рано да се отделят от вас, след което твърде рядко да ви се обаждат или да ви пишат писма. Възможно е това да ви причини болка. За да предотврати всичко това, родителят трябва още от ранна възраст да спечели уважението на детето с чувството си за чест и толерантност. Ако е тесногръд и пълен с предразсъдъци, ще го вижда само по празниците в най-добрия случай. Не бъдете черногледи към приятелите на детето си, вярвайте в него и в
мечтите му и то често ще се връща вкъщи, за да ви дарява обичта си. В противен случай ще се затвори в себе си заедно с новите си приятели, които го разбират и вярват в него – одеялцето, възглавничката и мечето.

Трябва да знаете, че любовта рано ще завърти главата му.

Може би момичетата няма да приемат нещата толкова насериозно, а просто ще се радват на своята женственост, ако разбира се родителите не ги накарат да потърсят сигурност в любовните авантюри. На момчетата пък трябва
да бъдат изнесени няколко лекции за птичките и пчеличките. С един ден профилактика ще си спестите цяла година лечение.
Трябва да учите децата си на пестеливост. Те ще прахосват парите като хартия, защото вече ще са установили, че са направени точно от това. Накарайте ги да свикнат, че след като похарчат джобните си, няма да разполагат с други. Ако парите за обяд похарчат за комикси, нека си носят
сандвичи в училище. Може да изглежда строго, но се налага.

Обикновено децата Стрелци обичат училището. Богатият им интелект и огромното им любопитство ще превърнат учението в забавна игра, ако интересът им не бъде притъпен от закостенели учебни норми и правилници. Колкото по-прогресивно става образованието, толкова по-добри ученици ще бъдат те. Те са подвижни по природа и техният живец би угаснал, ако трябва да седят на едно място и не могат да разгърнат богатото си въображение. Децата Стрелци, попаднали на учители, които са прекалено строги и нямат въображение, често изпитват желание да зарежат учението и да започнат работа.

Младите Стрелци зачитат законите на честта.

Те никога не биха измамили някого, ако хората вярват в тяхната почтеност. Ако не им вярват, станат безразлични. Защо трябва да се стараят в такъв случай?

Не е изключено да проявяват сериозно влечение към религията. Съществуват момчета и момичета Стрелци, които от ранна възраст мечтаят да станат свещеници, монахини, равини или мисионери в чужди страни. Като пораснат обаче започват да поставят догмите под съмнение. В стремежа си да открият истината често променят вярата и църковната си принадлежност. Корпусът на мира привлича като магнит юношите от тази зодия. Те са въодушевени от идеята да обиколят света и да реализират на практика своя идеализъм.

Един Стрелец без кауза е като куче без кокал.

Борейки се за своята кауза, той става още по-силен. Ако пък остане без кауза, идеите му ще се разпилеят и може да погуби бъдещето си. Той доверчиво се взира в звездите и не е изключено да се спъне един-два пъти, защото не е видял камъните по пътеката.

Малкият Стрелец е свободолюбив и честен. Трябва да му предоставите пространство, за да може да се упражнява с лъка. Той желае да усеща тревата с босите си крака и да чувства дъжда върху лицето си, да изложи мечтите си на топлата слънчева светлина. Вижте го как размахва за поздрав щастливото си младо сърце, пропито с оптимизъм. Отвърнете на поздрава му с доверие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Командоса

    0 0 Отговор
    Днес както върви материала няма много място за стрелците, времената са за коварни и подмолни зодии като близнаци и скорпион
    :-)))
  • 2 близнак

    1 0 Отговор
    Ех,защо сега с лошото:)