Last news in Fakti

23 Декември, 2016 14:30 5 386 2

Правила за оцеляване със свекървата по Коледа

  • свекърва-
  • празници-
  • коледа-
  • домакиня

Трудно се разбирате със свекървата, дори и в хубавите моменти? Можем да се обзаложим, че по Коледа е още по-трудно! Това е моментът в годината, когато има толкова много какво да се прави и толкова много приготовления за празника, че едва ли бихме се разминали без кавги, задни мисли и вътрешно напрежение…

Празничният период е толкова изпълнен с приповдигнато настроение, коледни песни, светлини и домашен уют, че изглежда няма какво да притъпи настроението. Но помислете отново, момичета! Какво се случва, когато трябва да сте в пълен синхрон с желанията и прищявките на свекървата? Звучи невъзможно, нали?

Затова решихме да споделим няколко страхотни предложения за това как да се справим с майката на своя любим, заимствани от книгата на Кейти Ринк - Managing MIL, цитирани от viewsofia.com.

1. Организирайте празника във вашия дом и не я канете…
Шегуваме се, не е необходимо да го правите!

2. Посрещнете я подобаващо
Нека е наясно, че е добре дошла във вашия дом. И не допускайте тя да заеме второстепенна роля. Позволете ѝ да участва в приготвянето на празничната вечеря.

3. Настанете я в най-хубавата стая
Позволете на свекървата да се настани на най-удобното легло, дори ако се наложи вие да спите на надуваемо легло или на разтегателния диван.

4. Покажете, че сте добра домакиня
Сложете чисти чаршафи! Няма нужда да се обосноваваме, нали? Обръщането или изтупването им не се брои.

5. Потърсете съвет, но не предавайте юздите в нейни ръце
Накарайте я да повярва, че и тя има принос, но ѝ покажете кой е шефът. Достатъчно зрели сте вече.

6. Правете нещата по своя начин
Да, тя е пекла коледната пуйка в продължение на 30-40 години, но дойде време да ѝ покажете, че и вие можете да се справите.

7. Дайте ѝ задачи
Влудява ви нейното постоянно обикаляне и непрестанни коментари? Укротете ентусиазма ѝ, като ѝ дадете да чисти боб или ориз, например.

8. Повикайте подкрепление
Леля ви е малко чалната, но в състояние да запълва времето с празни приказки? Е, поканете я и “паркирайте” свекървата на дивана с чаша бренди в ръка.

9. Укротете я с доброта
Поглезете малко свекървата. Хубави подаръци, чай в леглото - всичко това ще помогне да запазите магията на коледния дух.

10. Не я обвинявайте
Не е нейна вината, че Коледа е весел празник повече за децата, отколкото за възрастните.
Или ако трябва да обвините някого…

11. То това може да е... Дядо Коледа
Че ви дава нереалистични очаквания.

12. Или съпруга ви
Че е основният виновник да сте в това положение.

13. А защо не и родителите си…
За това, че направиха детските ви Коледи толкова вълшебни...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Арменеца

    3 3 Отговор
    Нощо не струват тези точки.
    Ей,това е истината!
    1.т. Теглете и една ..... ама хубава,покажете и колко е смотана.Така повече никога няма да се налага да се занимавате с тази досадна лелка.
    2.т.Ако,мъжът ви се ядоса,му теглете и на него една пу...фци бол.Да си ходи при мама.
    3.т.От мъжа зависи майка му как ще се държи с вас и дали ще ви уважава.

    Пазих доста поведение, спрямо родителите на жена ми,но един ден не издържах и наврях майка и където и е мястото.Жена ми се разсърди,но след време и тя усети спокойствието и си призна че родителите и са смотани и досадни.Жена ми се разбира повече с майка ми от колкото с нейните родители.Майка и се беше вкопчила в нашият живот кво правим каде ходим, защо така защо,защо,ама,нали,защо,къде,и.т.н.Като ние си живеем сами.На дърти години изпушват и искат да изживеят и на младите живота.Е не всички но повечето са такива.
  • 2 Танас

    5 0 Отговор
    Срещат се двама познати, единият споделя:
    - Тъщата я блъсна кола в София, едвам оцеля.
    Другият:
    - И моята я блъсна кола във Виена.
    - И какво стана?
    - Ами на място...
    - Ееее, Виена си е Виена...