Last news in Fakti

19 Януари, 2017 12:59, обновена 19 Януари, 2017 13:05 999 1

Бил Гейтс ще бори глобалните пандемии

  • бил гейтс-
  • вируси-
  • ваксини-
  • пандемии-
  • давос

Нова инициатива на милиардера ще разработва ваксини срещу опасни вируси

Бил Гейтс ще бори глобалните пандемии - 1
Снимка: БТА/АР

Американският милиардер Бил Гейтс се захвана с поредна благотворителна инициатива.

По време на Световния икономически форум в Давос предприемачът обяви създаването на Коалицията за иновации и подготвеност при епидемии (CEPI), предаде BusinessInsider.

Финансирането на CEPI ще става чрез държавни и частни средства. Целта на организацията е да събере 1 милиард долара, които да издържат изследванията и проучванията през първите пет години на активност. Наред с фондацията на Гейтс, правителствата на Германия, Япония и Норвегия вече са събрали малко над 490 млн. долара.

CEPI ще разработва ваксини за всички опасни болести, които могат да предизвикат пандемия. Ебола и Зика ще са сред първите вируси, за които ще се търсят ефективни ваксини и лечение.

Между 2014-а и 2016-а година, когато огнищата на Ебола и Зика бяха в зенита си, заразените с тези вируси бяха стотици хиляди. Почти половината от случаите на Ебола в Западна Африка, около 286 000 диагностицирани, доведоха до смърт, според статистика на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC). Най-засегнати бяха държавите Гвинея, Сиера Леоне и Либерия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NothingIsTrue

    0 1 Отговор
    По-точно:
    Бил Гейтс и компания ще откраднат още пари от народа, за да създадат фондация за усъвършенстване на вирусите, които да погубят световното население.