20 Февруари, 2017 17:18 3 309 0

Случайно забогатяла баба дари състоянието си за младите хора

  • забогатяла-
  • банкнота-
  • рядка банкнота-
  • състояние-
  • благотворителност

Възрастната жена, открила, че притежава банкнота на стойност 50 000 паунда

Случайно забогатяла баба дари състоянието си за младите хора - 1
Снимка: Машъбъл

Да открие, че една дребна банкнота в портфейла му, всъщност струва хиляди, може би е мечтата на почти всеки човек. Възрастна жена от Северна Ирландия обаче, се оказва една от малцината, които не копнеят за богатства, пише сайтът "Машъбъл".

Тя открила, че притежава изключително рядка банкнота от 5 паунда, чиято стойност се оценява на 50 000 паунда (62 317 щатски долара). Вместо да запази парите, тази жена предпочела да ги даде за благотворителност, заявявайки, че няма полза от тях.

Банкнотата е една от четирите изключително редки банкноти на стойност £ 50 000, пуснати в обращение в Обединеното кралство. Това е третата намерена банкнота, която е гравирана със специален подпис на Джейн Остин.

Собственичката на тази ценна банкнота се свързала с галерията, основана от Греъм Шорт художник — художникът, гравирал банкнотите, за да заяви, че иска да дари притежанието си за благотворителност.

"Аз нямам нужда от тези пари. Моля да ги използвате, за да помогнете на младите хора", се казва в писмото, изпратено до галерията от жената, която предпочита да остане анонимна.

"Дамата, открила банкнотата, изненада всички ни като я изпрати на галерията с молба да бъде използвана, за да се помогне на младите хора", пишат на сайта си служителите на галерията.

Според публикацията, парите ще бъдат дарени на детски благотворителни фондации, за да се помогне на деца в нужда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА